Slovenija
24 ogledov

Pajzlji za študente

Straniščna školjka
1/20
Žurnal24 main
Študentske sobe. Sobe v študentskih domovih cenejše, vendar bolje ohranjene od tistih pri zasebnikih.

Najemnina majhne, slabo ohranjene sobe v Ljubljani je 250 evrov. Vanjo se lahko stisne le en študent, sanitarije pa si deli s kopico neznanih stanovalcev v bloku. Straniščna školjka je umazana in obrabljena. Tuškabina je zarjavela, treba je paziti, kje stopaš.

Najcenejše v domu

Obiskali smo tudi eno od najcenejših sob v študentskem domu, ki skupaj s stroški za enega študenta stane okoli 53 evrov. V sobi sta dva študenta, soba je svetla, dobro ohranjena, z dvema pisalnima mizama in omarama, nekateri si vanjo postavijo še hladilnik. Sanitarije in kuhinjo si delijo s preostalimi študenti, ki živijo v sosednjih sobah. Vse je – v primerjavi s sobo za 250 evrov – odlično ohranjeno. Malce dražja postelja v študentskem domu stane skoraj 83 evrov. Zračno in veliko sobo si delita dva študenta, prijetno kopalnico in kuhinjo pa štirje.

Najdražja soba je v domu na Litostrojski cesti; najem čudovitega enoposteljnega apartmaja z lastnim balkonom stane okoli 123 evrov.

Med sobami pri zasebnikih smo našli tudi lepo enoinpolsobno stanovanje, primerno za dva, a bi skupaj s stroški stalo okoli 650 evrov. Kletno, neopremljeno dvosobno stanovanje, ki je zelo slabo ohranjeno, pa brez stroškov stane 370 evrov. V njem občasno celo zmanjka vode, je povedala najemodajalka.

Komentarjev 2
  • Oseba_ 09:50 27.avgust 2012.

    Pozabil si že na davčno inšpekcijo ( neplačevanje davkov od najemnin ) !

  • klapavica 08:39 27.avgust 2012.

    Mogoče bi morali pri zasebnikih, ki ponujajo sobe študentom, uvesti enak nadzor kot je v javnih študentskih domovih. Kot vem, tam dvakrat na leto pride sanitarna inšpekcija in pregleduje vse sobe. Ko sem jaz bila še študentka, je bila inšpektorica ...prikaži več (upravičeno) zelo stroga in je moralo biti vse lepo očiščeno in popravljeno.