Slovenija
54 ogledov

Palača velika, parkirišč premalo

Vlada bo v kratkem na mizo dobila predlog možnih selitev v Matejevo palačo. (Fot Žurnal24 main
Pogajanja. Ob Matejevi palači premalo parkirnih prostorov za potencialne stanovalce.

V nedokončano stavbo na ljubljanski Litostrojski cesti, kamor je nekdanji minister za notranje zadeve Dragutin Mate sprva želel namestiti kriminaliste Nacionalnega preiskovalnega urada, vlada trenutno ne more vseliti nobenega državnega organa.

"Navedeni projekt ta hip ni operativen zaradi zahtev Mestne občine Ljubljana po številu parkirnih prostorov glede na načrtovano bruto površino objekta," odgovarjajo z ministrstva za javno upravo (MJU).

Skupaj z ministrstvom za finance (MF) in državno Družbo za svetovanje in upravljanje (D.S.U.) morajo namreč v najkrajšem možnem času najti rešitev za prostorski izkoristek stavbe, ki jo je za D.S.U. gradil Imos-lit, dokler dela niso bila sporazumno ustavljena.

Kdo se seli v novo palačo?
"Prednostno se iščejo prostorske rešitve za organe, ki so bili predvideni za umestitev v Bežigrajski dvor," dodajajo na MJU. Pisarne za Bežigradom pa so zapolnili zaposleni z ministrstev za okolje in prostor, kmetijstvo, delo, zdravje ter s statističnega urada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.