Slovenija
17 ogledov

Papež potrdil obisk Hrvaške leta 2011

"Če ne bom več telesno, duševno in duhovno sposoben opravljati zaupanih nalog, n Žurnal24 main
Papež Benedikt XVI. bo 4. in 5. junija 2011 na pastirskem obisku na Hrvaškem. Prišel naj bi le v Zagreb, predsednik Ivo Josipović pa je obisk že označil za dodaten korak Hrvaške k politiki miru in reform.

Hrvaški državni vrh je že prejel pismo papeža Benedikta XVI., v katerem je potrdil obisk naše južne sosede 4. in 5. junija prihodnje leto. Za organizacijo bo skrbela posebna državna komisija.

"Hrvaško bo papež obiskal ob nacionalnem dnevu družine, ki ga bomo obeležili prav v času njegovega obiska," je na nedavni novinarski konferenci povedal predsednik Ivo Josipović. S tem bodo Hrvati dobili nov praznik.

Načrti ob papeževem obisku še niso znani, je pa zagrebški nadškof, kardinal Josip Bozanić, pojasnil, da "bo papež obiskal le Zagreb, kjer bo preživel enega od koncev tedna v prvi polovici prihodnjega leta".  Benedikt XVI. bo na Hrvaško prišel ob 50-letnici smrti blaženega Alojzija Stepinca, in kot je dejal Bozanić, ob obisku namerava obiskati tudi njegov grob. 

Srečanje ob nacionalnem dnevu družine in papežev pohod se bosta odvijala pod geslom Skupaj s Kristusom. Papež Benedikt XVI. je drugi poglavar Rimskokatološke cerkve, ki bo obiskal Hrvaško kot samostojno državo. Papež Janez Pavel II. je bil na Hrvaškem trikrat, leta 1994, 1998 in 2003.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.