Slovenija
51 ogledov

Papirnatim bonom je odklenkalo

Že kupljene bone je moč koristiti do roka veljavnosti, so sporočili iz ŠOU v Lju Žurnal24 main
ŠOU v Ljubljani začenja z novim sistemom subvencioniranja študentske prehrane. Papirnate bone bo zamenjalo neposredno plačilo gostincem in uveljavljanje subvencije preko mobilnega telefona.

S prenovljenim sistemom subvencioniranja študentske prehrane bodo predvsem odpravljene čakalne vrste ob nakupu bonov, geografske omejitve koriščenja bonov, odpravljeno bo tudi vnaprejšnje plačilo ter izbira ponudnikov študentske prehrane, so v sporočilu za javnost zapisali na ŠOU V Ljubljani.

Predhodna prijava
Za začetek uporabe novega sistema študentske prehrane se morajo študentje, ki želijo koristiti subvencionirane obroke, predhodno prijaviti v sistem na spletnem naslovu www.studentska-prehrana.si. Po vnosu podatkov si morajo zapisati številko prijavnice in jo shraniti za hitrejšo izvedbo registracije uporabnika na dosedanjih prodajnih mestih bonov.

Že kupljene papirnate bone lahko študentje normalno koristijo do konca roka veljavnosti, po tem datumu pa jih lahko v poslovalnici Metropol na Kersnikovi v Ljubljani zamenjajo za gotovino.

Ob registraciji na prodajnem mestu potrebujejo številko prijavnice s spletne predprijave, dokazilo o statusu študenta, veljavni osebni dokument in mobilni telefon, s katerim bodo uveljavljali subvencijo, ali 15 evrov za uporabo brezkontaktne čip kartice. Ob zaključku registracije bo študent prejel aktivacijsko kodo za dostop do spletnega pregleda porabe in trenutnega stanja svojih prostih subvencij na spletni strani www.studentska-prehrana.si.

Nov sistem koriščenja subvencij s pomočjo mobilnega telefona ali brezkontaktne čip kartice so sicer že preizkusili na območju Univerze na Primorskem in Univerze v Mariboru.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.