Slovenija
27 ogledov

Parkiranje spet omogočeno

Uporabnikom je z odredbo sodišča znova omogočeno nemoteno parkiranje v garažni h Žurnal24 main
Sodišče je z začasno odredbo prepovedalo kakršnekoli posege in dela v garažni hiši v Novi Gorici. Uporabnikom mora biti omogočeno nemoteno parkiranje.

Okrajno sodišče v Novi Gorici je ugodilo predlogu Komunale Nova Gorica ter družbi SGP Gorica in njenemu hčerinskemu podjetju Syntesys z začasno odredbo prepovedalo kakršnekoli posege in dela v garažni hiši na Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici.

Potem ko je postalo jasno, da se SGP Gorica in Mestna občina Nova Gorica ne moreta dogovoriti o rešitvi spora lastništva prek 150.000 kvadratnih metrov javnih površin v mestu, so se v gradbenem podjetju odločili za dvomesečno obnovo garažne hiše, po kateri bi zdaj brezplačno parkiranje postalo plačljivo. Prebivalce so tako obvestili, da morajo garažne hiše izprazniti, dokončni rok pa se je iztekel v ponedeljek. Objekt so prejšnji teden varovali varnostniki, ki jih je najela občina, ta teden pa so nadzor prevzeli varnostniki, ki so jih najeli v družbi SGP Gorica. Slednji so vozilom dovoljevali le izstop, ne pa tudi vstopa v parkirno hišo.

V novogoriškem komunalnem podjetju, kjer trdijo, da so po pogodbi iz leta 1983 odgovorni za upravljanje in vzdrževanje parkirne hiše, katere zemljiškoknjižni lastnik naj bi bilo podjetje SGP Gorica, so se zato odločili za tožbo zaradi motenja posesti. Direktor SGP Gorica Miha Šegula sicer trdi, da so omenjeno pogodbo pred dnevi preklicali.

Za vsakršno morebitno kršitev prepovedi je sodišče toženkama naložilo nerazdelno plačilo denarne kazni v znesku 20.000 evrov. Začasna odredba velja vse do pravnomočne odločitve v pravdi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.