Slovenija
39 ogledov

Parkirišče, da bi potreboval rokavčke

Koprsko parkirišče Bralka Kristina
Ponoči na parkirišču, ki je pred kratkim postalo plačljivo, le ena luč. Tudi če niste opazili table, da morate plačati, dobite 80 evrov globe.

"V ponedeljek ob 23.30 sva s punco prišla kot že velikokrat do sedaj na morje v Koper. Kot vedno parkirava na makadamskem parkirišču, ki pa je zdaj očitno plačljivo, česar nisva vedela, saj nisva videla nobene table, parkirišče ni osvetljeno, vhod pa ni zaščiten z zapornico ali kaj podobnega. Danes zjutraj pa naju je pričakalo obvestilo redarstva z 80 evri globe," nas je opozoril bralec. 

"Seveda sva oba zgrožena, za kaj placujeva. Kako si drznejo dati parkirnino za taksno stanje na parkirišču, saj bi ob večjem nalivu potrebovali rokavčke za dostop do avta," je še dodal in priložil fotografije parkirišča dva dneva po dežju. 

Bralca sta imela očitno smolo, saj sta na parkirišče prišla le nekaj dni potem, ko je 27. julija koprska občina na tem parkirišču za koprsko tržnico uvedla parkirnino, o čemer smo že poročali. 24-urno parkiranje stane en evro. 

Oznake so, res pa ni luči 

Na koprski komunali, ki upravlja parkirišče, menijo tudi, da je novost ustrezno označena, saj je na parkirišču parkomat in več označevalnih tabel na vstopu v parkirišče. Res pa je, da parkirišče ni dobro osvetljeno, edina cestna luč stoji ob parkomatu samem, priznavajo. 

Parkrišče Koper | Avtor: Komunala Koper Komunala Koper

Priznavajo tudi, da se na parkirišču lahko pojavijo večje luže ob močnem deževju, a so to redke situacije. "V močnih nalivih in poplavah, ki predstavljajo izjemo, so vse službe v pripravljenosti in obiskovalce preusmerjajo na druga parkirišča, prav tako Mestna občina Koper in Komunala Koper v teh primerih obvestita javnost s posebnimi obvestili in pozivi v sredstvih javnega obveščanja," opozarjajo na Komunali in dodajajo, da so tisti dan, ko so se na parkirišču pojavile luže hitro ukrepali in tam, kjer je bilo potrebno nasuli dodaten gramoz. "Parkirišče je povsem varno, z urejenim odvodnjavanjem," so nam zatrdili na Komunali. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:53 06.avgust 2015.

    Upam da ti rata. Ne maram priviligiranih ljudi ki potem vsem ostalim solijo pamet kako se je treba držat pravil.

  • Avatar olor
    olor 20:46 06.avgust 2015.

    Važno je, da ima Popovič rezerviran parkirni prostor kjer koli, npr. pred OŠ, pred Kroštolo, ... sem videl ko je redar šel mimo njegovega avta, listka pa ni dal. Škoda da za dokaz nisem slikal, naslednjič bom takšen privilegij dokumentiral.

  • airwave71 17:42 06.avgust 2015.

    Še vedno je tudi tabla, da je parkirišče brezplačno. Naj jo slikajo in jim pošljejo skupaj z ugovorom.