Slovenija
23 ogledov

Parkomati vse do obvoznice

moneta Saša Despot
Ljubljanski mestni svetniki so danes razpravljali o predlogu občine, po katerem bi parkomate postavili na celotnem območju znotraj obvoznice. Predlog so sprejeli.

Ko gre za parkiranje, je prestolnica razdeljena na tri cone: prva zajema večji del ožjega mestnega središča, v cono 2 sodijo Krakovo, del Prul in del Bežigrada, v coni 3 se nahajajo posamezna območja Ljubljane. 

Ura parkiranja v coni 1 stane 0,7 evra, v coni 2 je treba plačati 0,5 evra, v coni 3 pa boste odšteli 40 centov. Lastniki stanovanj v coni 1 lahko zaprosijo za eno dovolilnico, v coni 2 za dve, v tretji coni vsakemu stanovanju pripadajo tri dovolilnice, če jih lastniki želijo, seveda.  

Obdavčitev na osebni avto?

Župan Zoran Janković zdaj cono širi na celotno območje znotraj ljubljanske obvoznice. Mestni svetnik iz vrst SDS Jernej Pavlin je takšnemu predlogu nasprotoval, saj po njegovem mnenju to pomeni obdavčitev na osebni avto.

Mojca Škrinjar (SDS) se sicer strinja, da je treba ponekod po mestu namestiti parkomate, a jo moti, da se cona širi vse povprek. Skrbi jo tudi, da si nekatere družine z otroci teh dovolilnic ne bodo mogle privoščiti.

Mojca Kucler Dolinar iz svetniške skupine NSi pa opozarja, da ta ukrep ne reši problema dnevnih migrantov, saj ti ostajajo v mestu in tam parkirajo, po drugi strani pa imajo tamkajšnji stanovalci na ta račun stroške z dovolilnicami.

PODROBNEJŠA OBRAZLOŽITEV: Župan Janković bi parkomate posejal po vsej Ljubljani

Komentarjev 7
  • h3o 19:16 07.julij 2015.

    zoran janković=Parkirninar

  • Ferluci 13:38 07.julij 2015.

    "družine z otroci" ali "družine z otroki"? Malo poznavanja slovnice je vsekakor dobrodošlo!

  • Lavdan 11:20 07.julij 2015.

    Šerifu stalno manjka denarja za njegove neumnosti. Še malo in bo začel zaračunavati smrdljivi zrak.