Slovenija
3670 ogledov

Partnerka ga je prijavila zaradi nasilja, nato je nad njo šel s sekiro

Policijski trak Dare Čekeliš
S sekiro je hudo poškodoval partnerko in si nato sodil sam.

Na območju Žalca je 46-letnik s sekiro hudo poškodoval 44-letno partnerko in si po dejanju sodil sam. 

"V soboto smo bili obveščeni, da je 46-letni moški na območju Policijske postaje Žalec z večjo sekiro v jutranjih urah prišel v stanovanjsko hišo in z njo v spalnici po glavi močno udaril 44-letno partnerko," je povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Celje Milan Vogrinec"Nato je odšel v bližnje gospodarsko poslopje, kjer je storil samomor."

Osumljenemu 46-letniku so dan pred grozljivim dogodkom izrekli ukrep prepovedi približevanja do partnerke in mladoletne hčerke.

"Partnerka je namreč v popoldanskih urah poklicala na Policijsko postajo Žalec in prijavila, da 46-letnik nad njo izvaja nasilje," so pojasnili pri PU Celje. "V nadaljevanju je na policijski postaji podala ustno kazensko ovadbo. 46-letniku smo izrekli ukrep prepovedi približevanja ter o primeru obvestili vse pristojne službe. V večernem času smo na naslovu bivanja 44-letnice izvedli kontrole morebitnih kršitev ukrepa. Kršitev ukrepa v večernih in nočnih urah nismo zaznali."

Kazensko ovaden že leta 2015

V jutranjih urah je 46-letnik vstopil v hišo in partnerko s sekiro izredno hudo poškodoval.

46-letnika so v preteklosti, leta 2015, že obravnavali zaradi storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in ga tudi kazensko ovadili.

Policijsko vozilo policija sirena policisti | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Raziskave kažejo, da je nasilje nad ženskami še vedno izjemno razširjen pojav. Na Policijski upravi Celje imamo do vseh vrst nasilja, še posebej do nasilja v družini, ničelno toleranco," poudarjajo pri PU Celje. 

Letos so do današnjega dne zaradi zaznanih primerov nasilja v družini izrekli 193 ukrepov prepovedi približevanja, za 190 kaznivih dejanj in tri prekrške. Lani v enakem obdobju so izrekli 201 ukrep prepovedi približevanja, za 198 kaznivih dejanj in tri prekrške.

Policija poziva žrtve nasilja, sorodnike in znance

Zaradi kršitev ukrepov prepovedi približevanja so letos ukrepali v 86 primerih, lani pa v 112.

"Večinsko prepričanje o nasilnih dejanjih in njihovih storilcih je, da gre za nerazumno in nepredvidljivo vedenje alkoholikov, duševno nestabilnih in obupanih ljudi," pravijo pri PU Celje. "Takšno prepričanje je lažje sprejeti kot možnost, da je nasilje prisotno tudi v navidezno urejenih družinah ter da je lahko tudi namerno. Zato znova pozivamo vse žrtve nasilja, njihove sorodnike, sosede, znance, naj vsako obliko nasilja  prijavijo Policiji."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kapibara1 00:18 08.september 2020.

    Zakon pravi, da je prepoved približevanja začetni zadovoljiv ukrep, kajti, če ga prekrši, gre na hladno.. do takrat pa tole.. Tak je pač zakon..

  • Janez_53 17:26 07.september 2020.

    Glavno, da so morilcu izrekli ukrep prepovedi približevanja! In to takemu, ki je že v preteklosti bil nasilen!

  • Carbon 16:00 07.september 2020.

    Kdo dobi medaljo za hrabrost zdj??