Slovenija
15 ogledov

Pasivnost občine jezi občane

Glavni trg v Mariboru Nino Verdnik
Mestno središče. Od mariborske občine zahtevajo dejavnejšo vlogo pri oživljanju središča.

Občani Maribora, ki so se po objavi članka o zapiranju lokalov na Gosposki ulici obrnili na nas, pričakujejo dejavnejšo vlogo občine pri obujanju nekoč glavne trgovinske ulice. Za zdaj so nad odzivom razočarani.

Želijo trgovino z blagom

Ena izmed želja je bila, da bi v središču mesta vnovič zaživele prodajalne z metražnim blagom. Takšna trgovina že deluje v sosednji Vetrinjski ulici, a ena izmed razočaranih občank je dejala, da je tam cena blaga previsoka. V uradu za gospodarstvo so ji pojasnili, da občina nima pristojnosti vplivati na ponudbo ali trgovcem zapovedovati, kaj naj ponujajo: "Predvidevamo lahko, da je za to krivo premajhno povpraševanje po teh izdelkih in prevelika ponudba konfekcijskih izdelkov."

Naj zamenjajo kader

Razočarana nad pasivnostjo je bralka županu predlagala, naj zamenja ves kader na uradu za gospodarstvo, ta pa naj se nato dejavneje vključi v iskanje različnih ponudnikov.

Nova mestna uprava bo predvidoma novembra res izbrala novega direktorja tega urada, ker sedanji odhaja v pokoj. Župan Andrej Fištravec pa je že pred časom dejal, da želi urad tudi okrepiti.

Komentarjev 1
  • Marko Slovenia 00:50 04.november 2013.

    kaj vam ni jasno? prodali so stare centre mest, istočasno ko so označili parcele za nakupovalna središča