Slovenija
1 ogledov

Pasove bodo morali zategniti tudi poslanci

dz9_nik_slo_071108 - Žurnal24 main
Spričo negotovih gospodarskih razmer pa se tudi izvoljenim predstavnikom ljudstva obeta zategovanje pasov.

Potem ko je vlada že znižala plače ministrom in državnim sekretarjem ter zamrznila plače direktorjem v javnem sektorju, je ministrstvo za javno upravo tudi zadolžila, da pregleda tudi poslanske privilegije ter pripravi spremembe zakona o poslancih glede plač in ostalih prejemkov.

Izvoljeni predstavniki ljudstva mesečno zaslužijo med 3900 in 5800 evri bruto osnovne plače, poleg tega pa jim pripadajo tudi nekateri drugi prejemki in ugodnosti. Glede na stalne dolžnosti v državnem zboru in funkcije, ki jih opravljajo, so razvrščeni v različne plačne razrede.

Najvišje je uvrščen predsednik državnega zbora Pavel Gantar, ki mesečno zasluži 5809 evrov bruto osnovne plače. Po 5164 evrov osnovne plače na mesec prejemajo podpredsedniki parlamenta, Miran Potrč, France Cukjati in Vasja Klavora. Poleg njih pa sta v isti plačni razred uvrščena še Bojan Kontič (SD) in Jože Tanko (SDS) kot vodji poslanskih skupin, ki imata več kot 20 poslancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.