Slovenija
24 ogledov

Pasu ne zategujejo enako

Sevniški svetniki so po nekajurni razpravi potrdili dvoletni proračun. (Foto: Na Žurnal24 main
Varčevanje. SDS meni, da bi lahko občina z zgledom pokazala, da kriza velja za vse.
Do nastopa krize so bili naši proračuni investicijsko naravnani, lani pa smo morali izdatneje slediti socialni stiski ljudi in institucij.
Srečko Ocvirk

"Če župan in občinska uprava želita spremembe, bi lahko za četrtino zmanjšali materialne stroške urada župana, avtorske honorarje ter stroške za javno razsvetljavo in protokolarne dogodke," menijo v svetniški skupini SDS. Nesprejemljivo se jim zdi, da materialni stroški urada župana in oglaševanje znašajo toliko kot dotacije za delovanje vseh krajevnih skupnosti v občini.

Investicije
Prednostne
.
To so tiste, ki bodo sofinancirane iz razpisov. “Sem spadajo gradnja kanalizacijskega in vodovodnega omrežja, obnova cest, gradnja pločnikov, gradnja nadvoza Blanca, rekonstrukcija mostu v Dolenjem Boštanju...” našteva župan.

"Prihodki krajevnih skupnosti se v letih 2009–2012 zmanjšujejo za eno tretjino," so izračunali v stranki, prepričani, da bi morala občina del sredstev za oglaševanje nameniti za prenose sej občinskega sveta.

"Ne porabim zase"
Župan Srečko Ocvirk je odgovoril, da denarja ne porablja zase, in dodal, da so sredstva za krajevne skupnosti res zmanjšana, a so investicije, ki so v občinskem načrtu, pravzaprav investicije v posamezne krajevne skupnosti. Teh bo v letošnjem 22-milijonskem proračunu – prihodnje leto bo znašal 25 milijonov – res nekoliko manj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.