Slovenija
31 ogledov

Patria: kaj še drži in kaj ne

(Foto: Anže Petkovšek)
1/6
Žurnal24 main
Afera. Nekatere trditve vpletenih se sčasoma niso potrdile.

Namig. Nekatere trditve protikorupcijske komisije in njenega bivšega šefa Draga Kosa se v postopkih niso potrdile, so nas opozorili viri. Katere?

“Imeli smo nezanesljive obtožbe, ki jih ne moremo potrditi: da je Jože Zagožen prišel na obrambno ministrstvo in rekel, da morata posel z oklepniki dobiti Patria in Rotis, drugi viri pa so trdili, da je premier odločil, da Sistemska tehnika ne bo dobila posla.” Tako je finskim preiskovalcem na zaslišanju povedal Kos. Naši viri opozarjajo, da Kosovih navedb nista potrdila niti preiskava niti na prvi stopnji končano sojenje Karlu Erjavcu. Celo tožilka Branka Zobec Hrastar ni obtožila Janše, da naj bi odločil o izboru ponudnika. Kos odgovarja: “Informacija je bila takšna, kot sem povedal: nepreverjena in nezanesljiva.”

• Protikorupcijska komisija je v dokumentu 6. januarja 2010 zapisala, da je bil bivši tajnik SDS Dušan Strnad lastnik podjetij Ustanova Vrtnica in Gregorjev svet dobrote – dobrodelni zavod. Viri pravijo: Vrtnica ni podjetje, temveč je fundacija. Z Gregorjevim svetom pa ni povezan Strnad, temveč druga oseba z istim priimkom. Kos pa je prepričan, da so njegovi sodelavci razpolagali z napačnimi podatki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.