Slovenija
23 ogledov

Patria: Vložene nove obtožnice

Walter Wolf. Večenji list
Kriminalisti so konec julija na tožilstvo vložili novo skupino ovadb. Med obtoženimi naj bi bil poleg Walterja Wolfa tudi Jože Zagožen. Slednji ob tem pravi: Ne vidim razlogov za obtožnico.

Po neuradnih podatkih naj bi bila vložena neposredna obtožnica zoper več oseb, kar pomeni, da preiskave ne bo, temveč se bo začelo sojenje, če bo obtožnica pravnomočna, poroča današnji Večer. Po podatkih časnika je med obtoženimi skoraj zagotovo Walter Wolf.

V uradu generalne državne tožilke Barbare Brezigar informacije o skupini ovadb niso želeli ne potrditi ne zanikati. Sporočili so le, da zadevo Patria še vedno usmerja višja državna tožilka Branka Zobec Hrastar.

Po poročanju Večera ni znano, ali so med obtoženimi tudi drugi, ki so se znašli na seznamu osumljencev. Bi pa utegnili med temi biti Jože Zagožen, Tone Krkovič in Ivan Črnkovič. Ker so se šele ta teden končale sodne počitnice, je verjetno, da obtožnic še niso prejeli.

Zagožen je za Žurnal24 dejal, da ne vidi razlogov, da bi bil med osumljenci. "V preiskavi se ni izkazalo, da bi od koga zahteval denar, da bi ga dobil ali pa da bi ga komu dal," je še dejal Zagožen.

Med obtoženimi tudi Erjavec
V zadevi Patria sta bila sicer do zdaj vložena dva obtožna predloga, in sicer zoper nekdanjega obrambnega ministra Karla Erjavca in zoper nekdanjega načelnika Generalštaba Slovenske vojske Albina Gutmana. Oba sta osumljena nevestnega dela v službi.

Prvi ovadbi pa sta maja lani prislužila upokojeni brigadir Peter Zupan in slikar Jure Cekuta. Maja je tožilstvo proti njima uvedlo preiskavo. Nekdanji vodja temeljnih razvojnih programov Zupan naj bi zaupne podatke o nakupu osemkolesnikov z obrambnega ministrstva prenesel do Cekute, ta pa naj bi jih posredoval Patrijinemu zunanjemu sodelavcu in posredniku Hansu Wolfgangu Riedlu, še poroča Večer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.