Slovenija
7 ogledov

Pavček nič več direktor V&V

Zdenko Pavček. (Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Upravni odbor skupine Viator & Vektor je za novega glavnega izvršnega direktorja imenoval Bogdana Topiča, ki bo na tem mestu nadomestil Milana Šajna. Iz vodenja družbe se umika Zdenko Pavček.

V skupini namreč načrtujejo upravljalske spremembe, tako da se dosedanji predsednik upravnega odbora Zdenko Pavček umika in vodenje družbe prepušča novi upravi.

Kot so sporočili iz Viator & Vektorja, je upravni odbor skupine poleg sprememb v vodstvu skupine sprejel tudi predlog uprave o spremembi sistema korporacijskega upravljanja družbe in potrdil načrt finančnega prestrukturiranja družbe.

Načrt finančnega prestrukturiranja skupine Viator & Vektor je po neuradnih informacijah potrjen s strani bank in naj bi pomenil dobro osnovo za nadaljnji razvoj logistike v okviru skupine.

Na skupščini družbe, ki bo predvidoma maja, bodo delničarji odločali o spremembi sistema korporacijskega upravljanja.

Skupina Viator & Vektor naj bi z enotirnega prešla na dvotirni sistem korporacijskega upravljanja, ki je primernejši za sedanjo organizacijsko strukturo družbe, navajajo v družbi.

Ostala vodstvena struktura nespremenjena
Na čelu zdajšnjega enotirnega sistema je upravni odbor skupine, ki ga zdaj, kot je znano, vodi Pavček, pod njim pa so na vodstvenih kadrih izvršni direktorji. Skupščina naj bi maja sprejela spremembe v sistemu upravljanja in uvedla dvotirni sistem s predsednikom uprave in nadzornim svetom.

Ostala vodstvena struktura v skupini Viator & Vektor in povezanih družbah ostaja ista, navajajo v Viator & Vektorju. Ohranja se divizijska organiziranost skupine, kakor tudi strategija upravljanja posameznih divizij skupine.

Korak na poti celovite reorganizacije družbe
V Viator & Vektorju poudarjajo, da pomeni nova vodstvena struktura s sprejetim načrtom finančnega prestrukturiranja skupine Viator & Vektor in spremenjenim sistemom upravljanja korak na poti celovite reorganizacije poslovanja družbe. Pomeni pa tudi nadaljevanje sprejete strategije razvoja skupine Viator & Vektor, ki temelji na pospešenem razvoju divizije logistika, ki bo tudi v prihodnje glavna dejavnost v skupini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.