Slovenija
98 ogledov

Pečaričeva: Danijel ni oddajal stanovanja

Elena Pečarič očita izpodbijani ureditvi tudi neskladje z drugim členom ustave,
1/4
Žurnal24 main
Na včerajšnje obtožbe Društva distrofikov Slovenije (DDS), da je Danijel oddajal stanovanje v Celju, se je odzvala Elena Pečarič. "To je debela laž," pravi.

"Zdaj se kaže nivo, na katerega se lahko spustijo vodilni na DDS vsakič, ko si kakšen posameznik upa na glas spregovoriti o nedelovanju društva. To bi namreč moralo vsem mišično obolelim pomagati enako, a v resnici zasleduje povsem druge interese. Pri tem redno uporabljajo metodo diskreditacije in poskušajo postaviti posameznika na laž," se je na včerajšnje pisanje DDS, ki je opozorilo na nekatere sporne informacije glede distrofika Danijela Spasojevića, odzvala Elena Pečarič.

"Društvo distrofikov ne izvaja storitev"

DDS naj bi po besedah Pečaričeve vse, ki opozarjajo na kruto dejstvo, da društvo ne izvaja storitev, za katere prejema ogromna finančna namenska sredstva, izključilo iz društva. Tako naj bi se zgodilo tudi z Danijelom, ki pa nikakor ni edini. Enaka usoda je doletela tudi pokojnega Matjaža Ribiča zaradi nastopa v oddaji Tarča na RTV SLO leta 2006, Eleno Pečarič, Emila Bohinca in Martino Piskač.

Je stanovanje oddajal ali ne?

Danijelu pa poleg tega, da so ga izključili iz društva, očitajo tudi oddajanje stanovanja na črno, kar pa Pečaričeva ostro zanika in pravi, da je to debela laž. Poudarja, da Danijel v stanovanju ni mogel živeti, ker bi za samostojno življenje v njem potreboval vsaj tri osebne asistente, ki mu jih DDS ni nikoli omogočil.

"Zato je stanovanje, ko je videl, da nima več nobene možnosti, da bi v njem lahko živel, vrnil nazaj. Morda je za to potreboval preveč časa, a bil je mlad in vztrajen. Na koncu ni več imel druge izbire, kot da še naprej živi z mamo v 36 kvadratnih metrov velikem stanovanju, v katerem je spal na kavču."

Vendar kljub temu v oči bode podatek, ki ga je izpostavilo društvo, da je Danijelovo stanovanje, potem ko je njegova zgodba postala medijsko prepoznavna, 2. februarja predala njegova teta.

"Distrofika pustili brez pomoči"

Elena je opozorila še na eno podobno situacijo zdaj že pokojnega Danijela Strožica, ki ga je društvo namestilo v samskem domu Lipa, čeprav je imel hudo obliko mišične distrofije in je bil povsem nepokreten ter so ga tam pustili brez pomoči.

"Ko je bil pri nas na razgovoru in sem že opazila, da težko diha, smo mu takoj ponudili asistenco, a jo je plašno zavrnil, češ da, če bi na društvu izvedeli, da ima asistenco preko YHD-ja, ne bi dobil obljubljene možnosti zaposlitve. Čez nekaj več kot mesec dni je ponoči umrl v samskem domu Lipa."

Komentarjev 2
  • Žurnalček 00:12 29.februar 2012.

    Kaj imate vi z društvom je drug in vaš problem. Ni odadajal stanovanja? Ja ti že veš sej si bla vsak dan pri njem v Celju. V novem stanovanju ni mogel živeti brez pomoči treh , v starem je pa ...prikaži več lahko ob pomoči tete in kavča. Ne nas basat , sej nismo suhi v možgane. Pa a te je sploh kdo kaj vprašal, al ti vsak trenutek izkoristiš za svojo osebno promocijo in napad na vaše društvo, kateri cilj ti je zavzeti mesto predsednika. Bom ti kar jaz povedal direktno . Nimaš moralnih kvalitet za to , niti olike , ker si navdna arogantkinja in stalno v fusnoti serviraš , kot da smo ti mi krivi za karkoli in da imate zaradi bolezni ne vem kako večje pravice od nas . Kolko družba lahko da da in bodite veseli da to da!

  • Obelix 21:51 28.februar 2012.

    A ta multipraktik Danijel tega ne zna sam povedat ? Kaj se ta Elena zdaj naprej rine? Danijel je očitno nekje v Ljubljani dobil stanovanje, ljudi, državo in še koga lepo potegnil za nos, Elena pa kot nek mrhovinar ob ...prikaži večb navajanju pokojnih nad osovraženo društvo. Elena, uboga si.Pa ne zaradi tega, ker si na vozičku.