Slovenija
2 ogledov

Pečaričeva peta kandidatka

Elena Pečarič je prepričana, da ji je bila kršena pravica "biti voljen". Žurnal24 main
Pečaričeva, ki je morala dopolniti svojo vlogo za kandidaturo na predsedniških volitvah, je tudi uradno potrjena kandidatka.
 

Pet uradnih kandidatov

Pečaričeva se je pridružila štirim že potrjenim kandidatom za položaj predsednika republike, Peterletu, Türku, Gaspariju in Jelinčiču. Za prihodnji torek je vložitev kandidature napovedal še predsednik zunajparlamentarne SMS Darko Krajnc, ki je že zbral zadostno število podpisov volivcev.

Državna volilna komisija (DVK) je na današnji seji potrdila predsedniško kandidaturo predsednice YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa Elene Pečarič. Pečaričeva, ki je morala svojo vlogo na volilno komisijo dopolniti, je tako postala peta uradna kandidatka za položaj predsednika republike.

Pečaričeva je svojo kandidaturo na DVK vložila 7. septembra, a je komisija njeno predlagateljico, politično stranko Akacije, pozvala, naj kandidaturo dopolni. Iz predložene dokumentacije namreč ni bilo razvidno, ali je bila konferenca te stranke, ko je izbirala kandidatko, sklepčna ali ne. Pečaričeva je dopolnjeno kandidaturo predložila v predvidenem roku, zato so jo člani DVK na današnji seji brez razprave potrdili.

Elena Pečarič je kandidaturo vložila še ob podpori poslanke poslanske skupine nepovezanih poslancev Majde Širca, samostojnega poslanca Slavka Gabra in poslanca italijanske narodne skupnosti Roberta Battellija.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.