Slovenija
30711 ogledov

Peklensko vroče bo, potem pa sledi preobrat!

Vročinski val Profimedia
Dele Evrope je zajel vročinski val. Toplo bo tudi pri nas.

Ogrelo se bo tja do 34 °C

Danes in jutri bo sončno in vroče, napovedujejo vremenoslovci Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO). Popoldan je v gorah še možna kakšna ploha ali nevihta, najvišje dnevne temperature v Sloveniji pa bodo od 26 do 32 °C. Jutri bo še topleje, ogrelo se bo vse do 34 °C. Nad Sredozemljem se namreč po njihovih besedah krepi območje visokega zračnega tlaka, z zahodnikom v višinah pa k nam priteka postopno bolj topel in suh zrak.

Vreme za torek, 28. 7. 2020 | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si

Po Evropi še bolj vroče

Tudi drugod po Evropi bo sončno, kot so zapisali vremenoslovci portala ciklon.si, bo osrednja in južna Italija popolnoma v primežu vročine, saj bo ponekod temperatura narasla na več kot 40 stopinj Celzija. 

V Španiji bo še huje, po poročanju časnika The Local ES naj bi celotno državo zajele temperature čez 42 °C. Tudi znotraj arktičnega kroga je stanje alarmantno, BBC-jeva revija Science Focus poroča o rekordih v Sibiriji, kjer naj bi že prejšnji mesec povprečne temperature za več kot 10 stopinj Celzija presegle povprečje za mesec junij.

Preobrat v sredo popoldan

Kot napovedujejo vremenoslovci ARSO, bo tudi v sredo v Sloveniji sprva še sončno, sredi dneva in popoldne pa se bodo od severa začele pojavljati nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter, zvečer na Primorskem pa burja. Kot dodajajo, bodo krajevne padavine možne tudi še v noči na četrtek.

In kako bo naprej? "V četrtek bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bo še možna kakšna ploha ali nevihta," ocenjujejo. Tudi od petka do nedelje kaže, da bo nad našimi kraji vztrajalo šibko območje visokega zračnega tlaka, v prvi polovici prihodnjega tedna pa kaže na izrazit prehod hladne fronte in nastanek sekundarnega ciklona v severnem Sredozemlju, še pravijo na ARSO.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • AnzeSmolej 07:50 28.julij 2020.

    Že nekaj mesecev ni masovnega letalskega prometa, nebo je modro! Če so to chemstrail ali navadni contrails je vseeno, opazovali smo desetletje kako se ti "plini" širijo, združujejo in blokirajo sončno svetlobo in se oblikujejo v kilometrske oblake! Letošnje poletje ...prikaži več je tako kot pred 20 leti. ... mal za razmislit

  • Avatar Wandimella
    Wandimella 00:59 28.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu == www.Sextis.fun

  • Covid_1984 22:27 27.julij 2020.

    uf, globalno segrevanje, konec sveta, računalniški modeli (ki vedno ustrelijo popolnoma mimo) kažejo, da se bomo skuhali, hitro vsi po iglico in v klet, uf, uf.