Slovenija
18 ogledov

Perne bi bil poslanec

Gregor Golobič meni, da ima stranka Zares v Kranju močne kandidate. Žurnal24 main
Kranjski župan Damijan Perne bo na letošnjih državnozborskih volitvah kandidiral na listi Zares. Njegovo presenetljivo kandidaturo je napovedal predsednik stranke Gregor Golobič.
Damijan Perne se je za kandidaturo odločil na podlagi ocene, da je bil Kranj do zdaj premalo prepoznaven pri svojih projektih. Spomnil je na ravnanje z odpadki, urejanje komunalne infrastrukture, železniško infrastrukturo in črpanje evropskih sredstev. Meni, da bi s svojo navzočnostjo v državnem zboru lažje vplival na realizacijo, zato se mu ta povezava z državno ravnjo zdi nujno potrebna , je pojasnil.

Vpliv na koalicijo
Perne se je za Zares po lastnih besedah odločil, "ker stranka ni obremenjena s preteklostjo in je dobro usmerjena", še naprej pa ostaja nestrankarski. Meni tudi, da njegova kandidatura na koalicijo v mestnem svetu, v kateri so med drugim SDS, Zares in LDS, ne bi smela vplivati. "Mislim, da lokalna politika ne sme biti odvisna od položaja na državni ravni," je dejal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.