Slovenija
179 ogledov

Pes pogrizel otroka

napad, pes, deklica, zenska kaze na mesto, kjer je pes napadel njeno hci Boštjan Tacol
Napad. Policisti kaznovali otrokovo mater zaradi žaljenja lastnice psa.

Pred dnevi je pes pasme ameriški staffordshirski terier, ki velja za eno od agresivnejših pasem, napadel dveletnega otroka, ki je s staršema zapuščal eno od trgovin v ljubljanski soseski Dravlje. Priče opisujejo, da je lastnica psa pustila neprivezanega in brez nagobčnika pred vhodom, medtem ko je sama nakupovala v trgovini.

napad, pes, otrok, rana, roka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Otroka zagrabil za roko

Pes se je po naših informacijah povsem nenadzorovano zapodil v otroka, ki sta ga starša držala za roko. “Tako bi pes lahko otroka z lahkoto ubil. Sunkovito je namreč skočil v višino otrokove glave. Mati je k sreči otroka pravočasno zagrabila, ga dvignila dovolj visoko k sebi, da ga je pes zagrabil za roko. Ko pa je pes naslednjič ugriznil, je zagrabil otrokov čevelj,” dodajo priče skorajšnje tragedije. Poškodovanega otroka so nato odpeljali v klinični center. Policisti še vedno preverjajo podrobnosti napada, zaradi katerega bi lastnico kaznovali z največ 42 tisoč evri kazni. Njen domnevno agresiven pes po naših informacijah ni vpisan v register nevarnih psov, čeprav naj bi že pred časom skoraj raztrgal enega od manjših psov. Nanj naj bi skočil med sprehodom z lastnikom, ki pa tega policiji ni prijavil. Veterinarski inšpektorji, ki so psa prvič pregledali in cepili proti steklini štiri dni po napadu, pa za zdaj tudi niso ugotovili, ali je pes dovolj nevaren, da bi ga lahko usmrtili. Pred skoraj dvema tednoma so ga sicer pregledali že drugič.

Kaznovana mati

Policisti, ki preiskujejo napad, so kaznovali tudi mamo otroka. Pretresena je namreč lastnico menda po dogodku glasno nadrla, da za žival ne zna skrbeti, kot bi morala. S tem naj bi lastnico, po naših podatkih gre za 20-letno stanovalko v soseski, kjer se je napad zgodil, užalila ter kršila javni red in mir, zaradi česar so jo policisti kaznovali.

Komentarjev 34
  • Špela Omerzel 15:03 06.marec 2012.

    Ojej kako napačne informacije...

  • Janja Hrovat 15:14 15.februar 2012.

    ne sekiri se to so itak idioti k sam na svojo rt misljo in ne upoštevajo drugih živečih bitij...

  • Špela Cilensek 16:27 13.februar 2012.

    novinarka ki je napisala ta članek bo zelo velik MINUS za žurnal :)