Slovenija
1642 ogledov

Peška zaradi hudih poškodb umrla v bolnišnici

Prehod za pešce in avtomobil
Za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila v petek zjutraj v Rogatcu, je v celjski bolnišnici umrla peška.

Nesreča se je zgodila, ko je voznica osebnega vozila na prehodu za pešce trčila v peško, ta pa je zaradi hudih poškodb pozneje umrla, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

To je letošnja enajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

Kot so opozorili, je v zadnjem času je na slovenskih cestah za posledicami prometnih nesreč umrlo že več pešcev. V nekaj primerih vozniki osebnega avtomobila niso upoštevali prednosti pešca, ki je pravilno prečkal vozišče na zaznamovanem prehodu, nekaj pešcev pa je umrlo zato, ker so povzročitelji nesreče vozili prehitro.

Voznike zato na PU Celje opozarjajo, naj bodo bolj pozorni na pešce, pešcem pa svetujejo, naj poskrbijo za lastno varnost tako, da so na cestah še posebno previdni in vidni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 16:56 27.november 2023.

    Namesto , da Policija opzarja , naj se spravi ob 5-8 h zjutraj na cesto in naj kaznuje vse kolesarje brez luči ! Kolesarji , tisti brez luči v temi, niste normalni . Jaz samo čakam , da kakšnega v ...prikaži večv črnem brez luči zjutraj poradiram po asfaltu !Tole , kar se zjutraj dogaja po LJ ni normalno , polcajev pa nikjer !