Slovenija
44 ogledov

Pet let ne bo goljufal

Petar Vidojković je na ime Pietro Filippi s slovenskimi prevozniki sklepal prevo Žurnal24 main
Iz ponedeljkove dolenjske izdaje tiskanega Žurnala: Kazen. Špediter Petar Vidojković mora plačati tudi 20 tisoč evrov denarne kazni.

Krško. “Vztrajnost pri izvrševanju kaznivih dejanj, premišljenost, načrtnost, lažno ime, veliko oškodovancev in velika škoda,” so razlogi, zaradi katerih je senat pod predsedstvom sodnika Gojmirja Pešca špediterju Petru Vidojkoviću dosodil visoko kazen. Ta znaša pet let zapora in 20 tisoč evrov denarne kazni. Poleg tega mora tovornjakarjem, ki jih je ogoljufal, poravnati dobrih 200 tisoč evrov dolga. Zaradi begosumnosti so mu pripor podaljšali.

150 tisoč evrov varščine je v zameno za izpustitev iz pripora ponudil Vidojković.

Podjetni Pietro Filippi
Petar Vidojković, državljan Srbije in Hrvaške, ki se že več let ukvarja z mednarodnim transportom in špedicijo, je s partnerico Kamilo Velanovo na Češkem ustanovil transportno podjetje. Formalno ga je ustanovila Čehinja Velanova, dejansko pa ga je vodil Vidojković. Ta si je nadel mednarodno ime Pietro Filippi in s slovenskimi avtoprevozniki sklepal prevozne posle iz Italije, Slovenije in Avstrije za Rusijo. Ponudil jim je solidno plačilo, prve prevoze plačal celo pred rokom in jih tako prepričal, da gre za poštenega podjetnika. S prevozniki je dosegel daljši rok plačila, tudi do 60 dni, tako da so v tem času opravili vrsto prevozov, ki jih ni več plačal.

Prigoljufani denar bo vrnil
Tako je podjetni špediter deset slovenskih prevoznikov ogoljufal za dobrih 200 tisoč evrov, ki jih mora zdaj vrniti. “Sam nisem podpisoval nobenih dokumentov, saj nisem bil šef, ampak navaden delavec,” se je izgovarjal Vidojković. “Če bi nameraval goljufati, tega ne bi počel z imeni svojih otrok,” se je branil špediter, ki je transportno podjetje TMK poimenoval po svojih otrocih Teresi, Marku in Kristjanu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.