Slovenija
42 ogledov

Peticija proti napotitvi slovenskih vojakov na mejo z Rusijo

Vojaški tabor v Bohinjski Beli Anže Petkovšek
Peticijo proti napotitvi slovenskega voda 30-ih vojakov na mejo z Rusijo je od petka podpisalo nekaj manj kot 700 ljudi.

Voditelji zveze Nato so v petek na vrhu v Varšavi potrdili napotitev štirih bataljonov z okoli 4000 vojaki v Estonijo, Latvijo, Litvo in na Poljsko. Nato s krepitvijo vojaške navzočnosti na svojih vzhodnih mejah odgovarja na grožnjo, ki naj bi jo predstavlja Rusija.

Po neuradnih informacijah naj bi Slovenija prispevala vod s 30 vojaki za bataljon pod kanadskim poveljstvom v Latviji, je v petek poročala STA.

"Gre za agresorsko dejanje"

Avtorji peticije pozivajo vlado, naj to namero nemudoma prekliče "in se v imenu državljanov RS odreče sodelovanju v tem agresorskem dejanju."

misije | Avtor: SV SV
"Edini namen Slovenske vojske naj bi bil obramba domovine. Meje naše domovine niso ne z Estonijo, ne z Latvijo, Litvo in ne s Poljsko. Tam in tudi drugod naši vojaki nimajo kaj iskati! Še posebej ne, če teh držav nihče ne ogroža," še pravijo avtorjui peticije, ki zveza NATO razumejo kot okupatorsko in agresorsko vojsko. "Brez odobritve Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov po vsem svetu širi nemire in ustvarja nove konflikte zgodovinskih razsežnosti (Irak, Afganistan, ZRJ, Libija, Sirija). Odgovorni za povzročene vojne imajo na vesti sto tisoče nedolžnih civilnih žrtev in največje število razseljenih oseb po drugi svetovni vojni. Voditelji držav kot so ZDA, Velika Britanija, Nemčija ali Francija so zločinci zoper človečnost, odgovorni za najhujša grozodejstva moderne dobe."

"To je vojna napoved"

"Ogrožanje Ruske federacije neposredno na njihovi meji je agresorsko dejanje. Je vojna napoved suvereni in miroljubni državi. Sodelovanje Republike Slovenije v tem zavrženem zločinskem in, po mednarodnem pravu tudi nezakonitem dejanju je sramotno in v škodo vseh državljanov Republike Slovenije. Odločitev vlade Republike Slovenije pa je kvečjemu odločitev nekaterih posameznikov z interesi, ki gotovo niso v korist Slovenskega naroda," so še zapisali avtorji peticije.

sergeja.hadner@zurnal24.si

 

Komentarjev 40
  • Dixon 10:36 14.julij 2016.

    Haha, če bi pa nam kdo napovedal, da nas bo pregazil pa nebi bilo nič nenavadnega, če bi nam kdo prišel pomagat.

  • Žurnalček 23:25 13.julij 2016.

    Takole ti bom povedal. Če Rusi zakorakajo proti Zahodu , jih ustavi samo še Atlantik ! Dekadenca Zahoda ne more ubraniti EU s profesionalno vojsko , rezervistov pa nima, pa tudi časa ne bo za njihovo usposabljanje. !Proti Rusom ...prikaži večm se bodo zares tepli samo Poljaki in mogoče Mađari , vse drugo je za v smeti vključno z našimi taborniki , pardon vojaki. Nikoli, vsaj jaz osebno ne bom sprožil proti Rusom , bom jim pa rade volje pomagal , da pridejo do Oceana !Pa nisem noben Rusofil , še ven so me vrgli iz ČS 1974 l. ko sem pred hotelom v Lomnici karikirano paradiral za Ruskimi vojaki ! Pozabljaš , da od tebe našteti niso Slovani .

  • sprehajalec 22:32 13.julij 2016.

    Ker te bodo potem Avstrijci in Italijani napadli. Imajo vso pravico. Kot leta 1941. Potem boš pa cvilil za natom.