Slovenija
36 ogledov

Peticija za takojšnje zaprtje meja

Rigonce Franc Šavrič
Spletna peticija Slovenija spreglej, s katero njen pobudnik, predsednik SLS Marko Zidanšek, vlado poziva da takoj začenja odločneje varovati slovenske meje.

Na spletni strani Slovenija, spreglej! so danes začeli z zbiranjem podpisov peticije, v kateri je izpostavljeno: "Podpisnice in podpisniki z zaskrbljenostjo ugotavljamo, da Vlada RS že dva meseca iz malomarnosti zaradi neustrezne pripravljenosti na migrantsko krizo krši evropsko in slovensko zakonodajo in s tem ogroža varnost državljanov Republike Slovenije."

Izpostavljajo skrb, "da bodo slovenski državljani znova talci neodgovorne in strahopetne politike sedanje Vlade RS, ki se kaže v njihovi nezmožnosti učinkovitega usklajevanja in komuniciranja o problematiki s Hrvaško in drugimi sosednjimi državami".

V peticiji izražajo solidarnost do tistih, ki jih je v beg za preživetje prisilila vojna. "Hkrati pa se zavedamo, da Vlada RS ne sme več pristajati na vlogo obstranskega statista v igri praktičnih interesov velikih evropskih držav in na pleča svojih državljanov prenašati tujih bremen."

Do 13.30 je peticijo podpisalo 95 podpisnikov.

Komentarjev 5
  • mph 20:39 05.november 2015.

    Večinoma se strinjam, kar počne sicer večina strank. Drugače pa jih vidim kot desničarje najmanj strupene do vsega kar ni desno, so podpirali tudi "leve", ko je bilo potrebno in si velikokrat nakopali gnev velikega vodje. Če bi že bil ...prikaži več prisiljen dati glas nekomu na desni, bi imel najmanj knedla v grlu pri SLS. In glede na to, da komaj životarijo, se komaj prebijajo čez prag, lahko sklepamo, da so jih glavni pohlepneži zapustili. Za vso resnico pa bi bi rabil stekleno kroglo ali časovni stroj. :-)

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:03 04.november 2015.

    SLS se pač na vsak način trudi biti glasen in naslednje volitve priti v parlament. Vložki pri njih so veliki, pijavke pa zelo močne. Vse ste že probaval tako da vam zdaj ostane samo še nestrpna politika. Samo še tako ...prikaži večo boste dobil kake volivce ranga Jelinčič. Se mi zdi pa mal čudno da se niste že preimenoval v SNS ker dejansko to ratujete.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:03 04.november 2015.

    "Vlada RS že dva meseca iz malomarnosti zaradi neustrezne pripravljenosti na migrantsko krizo krši evropsko in slovensko zakonodajo "Če je to res zakaj ne greste na sodišče?""Izpostavljajo skrb, "da bodo slovenski državljani znova talci neodgovorne in strahopetne politike ...prikaži več sedanje Vlade RS"To bodo v vsakem primeru. Tud če bo SLS na oblasti."ne sme več pristajati na vlogo obstranskega statista v igri praktičnih interesov velikih evropskih držav in na pleča svojih državljanov prenašati tujih bremen.""Sredstva ki jih dobivamo za pomoč beguncem + šotore, odeje, ogrevanje, zdravnike, prostovoljce iz tujine, pomoč svetovne zdravstvene organizacije, tujih policistov ipd pa seveda ne upoštevate. To je po vaše vse na plečah naše države kar ni res. Ravno tako kot smo mi solidarni z begunci je Evropa z nami. Primanjkljaj bo ravno zarad te solidarnosti minimalen. Verjetno tam nekje kot cena nepotrebnega referenduma o diskreminaciji istospolnih.SLS se pač na vsak