Slovenija
18 ogledov

Petina zamuja s plačilom

Deložaciji vedno sledi ocena stanja. Žurnal24 main
Okoli 80 tisoč evrov znaša skupen dolg najemnikov občinskih stanovanj v Škofji Loki. Takih, ki dolgujejo najemnino in obratovalne stroške za več kot dva meseca, je blizu štirideset.
 

Dolgovi

S 179 stanovanji razpolaga občina Škofja Loka, ki jih oddaja v neprofitni najem.
39 najemnikov zamuja s plačili stroškov in najemnine več kot dva meseca.
79.550 evrov znaša skupen dolg najemnikov.
6586 evrov znaša najvišji posamičen dolg.

Okoli 80 tisoč evrov znaša skupen dolg najemnikov občinskih stanovanj v Škofji Loki. Takih, ki dolgujejo najemnino in obratovalne stroške za več kot dva meseca, je blizu štirideset. Občinska uprava je v zadnjih petnajstih mesecih vložila tri predloge za izselitev, predstavnik za stike z javnostmi Jernej Tavčar pa poudarja, da poskušajo biti pri tem vprašanju kar se da občutljivi.

Dva izpraznila sama
Občina Škofja Loka je lani vložila dva predloga za prisilno izselitev; s pomočjo izvršitelja je izvedla eno, v drugem primeru pa je dolžnik sam izpraznil stanovanja. En predlog za deložacijo je vložila tudi letos, vendar je dolžnik prav tako prostovoljno izpraznil stanovanje in vrnil ključe.

Ali ji bo letos sledila še kakšna, pri škofjeloški upravi niso povedali, so pa zaupali, da najvišji posamičen dolg trenutno krepko presega šest tisočakov.

Povpraševanje
Ne glede na to, da je v Škofji Loki petina najemnikov dolžnikov, občinska uprava vsako leto dopolnjuje stanovanjski fond. Bodisi z nakupi stanovanj, obnovo starejših objektov ali gradnjo novih stanovanjskih objektov. Za jesen napoveduje tudi nov razpis za dodelitev občinskih neprofitnih stanovanj v najem.

Seznam, ki je bil oblikovan na podlagi zadnjega razpisa iz leta 2002, je bil lani namreč izčrpan.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.