Slovenija
3583 ogledov

Petkovi protestniki ovadili policiste

policija policijsko vozilo marica Ljubljana Nama Slovenska cesta Profimedia
Petkovi protivladni protestniki so na notranjem ministrstvu včeraj vložili pritožbo zoper delo policistov in jih deset kazensko ovadili.

Protivladni protestniki policistom očitajo politično motivirano prekoračitev pooblastil in zlorabo uradnega položaja. Protestniki so v sporočilu za STA opozorili tudi, da so tarča načrtnih diskreditacij in kaznovanj.

Pritožbo so vložili zoper delovanje policistov na Trgu republike na božični dan, kjer so jih legitimirali in jim dejali, da sledijo plačilni nalogi za prekršek. Iz delovanja policije je po njihovem prepričanju jasno, da so bile usmerjene akcije policije namenjene specifično protestnikom, da so bili diskriminirani in da je dejanje politično motivirano.

V tistem času je bilo namreč v centru mesta več drugih ljudi, ki so se prav tako sprehajali ali zadrževali v mestu z dežniki, a jih niso zaustavili, legitimirani in kaznovani s strani policije zaradi sprehajanja ali dežnikov, ki so jih uporabljali, so poudarili. Po navedbah protestnikov so se od ostalih sprehajalcev razlikovali zgolj zaradi dežnikov s protivladnimi slogani.

"Menimo, da gre v teh primerih za izrazito resno prekoračitev pooblastil in zlorabo položaja ter za nestrokovno delo policije," so zapisali. Pričakujejo, da bodo pristojni organi zoper omenjene policiste sprožili ustrezne postopke, njih pa nato obvestili o poteku preiskave.

"Za boj proti policijski represiji bomo uporabili tudi vsa razpoložljiva pravna sredstva," so napovedali. Pri tem jim pomaga Odvetniška družba Čeferin, Pogačnik, Novak, Koščak in partnerji.

Zima Naval Slovenija Policisti opozarjajo: "Obrnite se, da ne bo slabe volje"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • jan631 20:08 09.januar 2021.

    Levičarja ko udariš po denarnici razume.Levičarji od vsega,tudi bolj od svoje matere,ljubijo denar.

  • astibo8020 18:29 09.januar 2021.

    SDS-ovska falanga je dobila zadolžitev, da pljuva čez protestnike. Za koliko, za 20 EUR in sendvič, res poceni pičke.

  • mirror 16:32 09.januar 2021.

    Tem pravnikom, ki zastopajo protestnike je treba odvzeti licence za delo.