Slovenija
865 ogledov

Petrol ima novo predsednico uprave

Petrol Anže Petkovšek Stavba družbe Petrol na Dunajski cesti v Ljubljani.
Nadzorni svet Petrola je za predsednico uprave s polnim mandatom imenoval Nado Drobne Popović.

Nadzorni svet Petrola je na torkovi seji za predsednico uprave s polnim mandatom imenoval Nado Drobne Popović, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Petrola. Drobne Popovićeva je začasno vodenje energetske družbe prevzela oktobra lani, ko je odstopila tedanja uprava s predsednikom Tomažem Berločnikom na čelu.

Nadzorni svet Petrola je v torek opravil selekcijske razgovore s potencialnimi kandidati za mandatarja. Na podlagi razgovorov in predstavljenih strategij razvoja družbe in skupine Petrol je bila kot najprimernejša kandidatka izbrana Drobne Popovićeva, so zapisali nadzorniki.

slovenija 24.10.09 upravna stavba Petrol na dunajski ulici 50 v Ljubljani; foto: Slovenija Uresničilo se je. Petrol ostal brez uprave.

Od mandatarke pričakujejo, da bo v 21 dneh oblikovala ekipo, ki bo lahko imenovana za petletni mandat kot uprava družbe. Do imenovanja nove sestave uprave bodo družbo še naprej vodile Drobne Popovićeva kot predsednica uprave, Danijela Ribarič Selaković kot članica uprave in Ika Krevzel Panić kot članica uprave - delavska direktorica.

Drobne Popovićeva je vodenje Petrola začasno prevzela 25. oktobra, potem ko je nadzorni svet družbe, ki ga je vodila do tedaj, dan prej z Berločnikom ter članoma uprave Rokom Vodnikom in Igorjem Stebernakom sklenil sporazum o predčasnem prenehanju mandata.

Marjan Šarec Ve se kdo ... Slovenija Šarec ostal skrivnosten, kdo je zamenjal upravo Petrola

Petrol | Avtor: Petrol Petrol

Petrol Slovenija Upravo Petrola odnesle "več stomiljonske napake"

Razhajanja glede strategije družbe

Med razlogi za odhod je uprava skupaj z nadzorniki navedla le razhajanja glede izvajanja strategije družbe, vsebino dogovora o sporazumnem odhodu pa označila za zaupno, kar je vznemirilo tako javnost kot politiko.

Vlada je pojasnila zahtevala od Slovenskega državnega holdinga (SDH), primer je obravnavala tudi komisija DZ za nadzor javnih financ. SDH je k posredovanju več informacij pozval nadzorni svet Petrola in tudi zahteval sklic skupščine. Delničarji so na njej lahko slišali dve plati zgodbe, nadzornikov in nekdanje uprave, ki sta bili različni.

Petrol Slovenija Nadzorniki na zagovor, zakaj so zrušili upravo Petrola

Nadzorniki so trdili, da uprava namerno ni upoštevala njihovih opozoril, da so izračuni glede načrtovanih investicij in zadolženosti (oboje bi močno presegalo predvidene vrednosti v strategiji družbe) napačni, zaradi česar je izgubila njihovo zaupanje. Nekdanja uprava pa je trdila, da je v izračunih res prišlo do lapsusa, da pa bi se ga dalo popraviti in družbi ne bi nastala škoda, ter dejala, da je nadzornike razumela, da mora s položaja oditi zaradi razhajanja v strategiji, ne zaradi napake.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • SamCam 07:59 23.januar 2020.

  Takle mamo. Pa pogledamo še v vojsko, zdravstvo,...

 • Avatar Pinkopalinko
  Pinkopalinko 12:27 22.januar 2020.

  Lepo.Zdaj naj se potrudi,toliko da kmet(predhodnik) vrne 300.000 odpravnine,da se odpravi ta lapsus.Se mora zavedati,da je Petrol delno v lasti ljudstva.

 • Avatar darklord
  darklord 09:51 22.januar 2020.

  popović, selaković, panić; ne moreš verjet!!!!!!!