Slovenija
14169 ogledov

Petrol se sooča s težavami, povezanimi s covidom

Bencinska črpalka Saša Despot
Ponekod po državi v zadnjem času opažajo zaprtje ali skrajšanje delovnega časa posameznih Petrolovih bencinskih servisov.

Zapiranje Petrolovih servisom ali krajšajne delovnega časa se dogaja tudi v nekaterih krajih po Gorenjskem, kjer je promet v poletni turistični sezoni močno povečan. Kot so pojasnili v Petrolu, je razlog pomanjkanje delovne sile zaradi porasta okužb s covidom-19.

Ob veliki turistični gneči posebej bode v oči situacija v Kranjski Gori, kjer je en bencinski servis zaprt, drugi pa zato močno obremenjen z dolgo vrsto čakajočih. Prav tako sta pogosto zaprta oziroma imata precej skrajšan delovni čas bencinski servis na Koroški Beli v bližini Jesenic in prav tako za turizem precej zanimiv servis v Lescah.

"Omenjena prodajna mesta smo zaprli oziroma prilagodili njihov čas delovanja zaradi pomanjkanja kadrov, kar je v največji meri povezano s porastom okužb s covidom-19 med zaposlenimi v maloprodajni mreži Petrola," so pojasnili v družbi Petrol in dodali, da so zato primorani zaposlene preusmerjati na prodajna mesta, ki so z vidika celostne oskrbe strank ključni in kjer v neposredni bližini ni možnosti zagotavljanja celostne oskrbe strank.

Podobne prilagoditve delovnika so zaradi bolezni uvedli tudi v času porasta okužb s covidom-19 in pa zaradi doslednega upoštevanja odloka v zvezi s preverjanjem izpolnjevanja pogoja PCT pri strankah v preteklem letu, so spomnili. Ob tem so zagotovili, da bodo posamezna prodajna mesta, takoj ko bo to mogoče, ponovno odprli, oziroma podaljševali delovni čas obratovanja, ter s tem omogočili hitrejšo oskrbo kupcev.

Začasna zaprtja oziroma prilagoditve delovnega časa prodajnih mest se v takšnih izjemnih okoliščinah kratkoročno izvajajo tudi drugod po državi, in sicer na tistih prodajnih mestih, kjer zaradi odsotnosti osebja ne morejo zagotoviti zanesljive oskrbe strank, so pojasnili.

"Pri tem preverimo in zagotovimo, da je v neposredni bližini, v oddaljenosti treh minut, našim strankam dostopno vsaj še eno odprto Petrolovo prodajno mesto, ki zagotavlja celostno oskrbo," so poudarili.

avtopralnica Razlog Avto Pojasnili, zakaj na naši avtocesti ni avtopralnic

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 42
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 09:56 15.avgust 2022.

    veliko kovid cepljenih oboleva vse bolj in bolj to je razlog za pomanjkanje delovne sile.

  • pepca 15:36 14.avgust 2022.

    Kaj ko bi poslali ne benzinske servise. kjer so kadrovski problemi, "uslužbence" iz administracije in vodstva - ne bi jim krona padle iz glave.

  • rd2dmk2 14:34 14.avgust 2022.

    hecno je da so pred leti imel prvi na petrolu poleg aparata za tankanje tudi avtomat za plačevanje. pa ta sistem kar nekako se izgubil.. ja ker potem ni bilo prodanih kavic, sendvičev, loto listkov in še česa...upam da pride ...prikaži več en ta prav trgovc, pa naredi samopostrežno in tudi na to da pošten popust. e če že moram vse sam naredit, in nikjer nobenga delavca, pa naj bo ceneje. ne ves prihrenek v žepe lastnikov. men tud malo, prosim.