Avto
7998 ogledov

Pojasnili, zakaj na naši avtocesti ni avtopralnic

avtopralnica Anže Petkovšek
V redakcijo smo že pred časom dobili vprašanje, zakaj na slovenskem avtocestnem križu nobeno avtocestno postajališče ali bencinska črpalka ne ponuja tudi storitve avtopralnice. Poiskali smo odgovore.

Predvsem v zimskem času, ko marsikateri voznik ob sneženju, ko mu sproti zmrzuje steklo in nabira sneg pod kolesi, nestrpno čaka, da zapelje na avtocestno postajališče, da očisti svoje vozilo in varneje odpelje naprej, bi bile avtopralnice dobrodošle tudi na avtocestnem križu. Zato smo povprašali na Petrol in OMV, zakaj jih nimajo in, ali jih bodo v prihodnje postavili?

Avtopralnica V avtopralnici Avto Šele v avtopralnici se je spomnila, da se ji steklo ne zapre

Iz OMV so nam odgovorili, da je postavitev avtopralnic na bencinskih servisih poslovna odločitev, povezana s prodajnim potencialom, ki je v največji meri odvisen od lokacije bencinskega servisa. "Na mreži bencinskih servisov OMV po Sloveniji so poleg mestnih bencinskih servisov avtopralnice denimo na voljo tudi ob hitrih cestah v bližini mest. V kratkem niso predvidene spremembe na tem področju," na kratko odgovarjajo na OMV.

Hrvaške avtoceste | Avtor: Profimedia Profimedia

Največja avtopralnica na svetu Video Avto Video: Največja avtopralnica na svetu

Iz Petrol so nam prav tako pojasnili, da na prodajnih mestih ob avtocesti nimajo umeščenih avtopralnic, prav tako pa njihove umestitve v tem trenutku ne načrtujejo. Obisk prodajnih mest ob avtocesti uporabljajo stranke v tranzitu, ki se zaradi čimprejšnjega nadaljevanja poti pri nas ustavijo za kratek čas. Storitev avto pranja pa bi od njih zahtevala več časa," pojasnjujejo pri Petrolu, kjer dodajajo, da bodo v primeru, če se bo izkazala potreba s strani strank, preučili možnost umeščanja avtopralnic na avtocestnih lokacijah.

Komentarjev 3
  • Avatar Lion007
    Lion007 09:54 29.julij 2022.

    Najprej nas skrete spucajo. Kjerkol greš na skret je poln smrdečega sranja v školjki. GNUUUUS od GNUUUUUSA...

  • sam1 08:57 29.julij 2022.

    Če bi "veletrgovci" na AC križu imeli vsaj približno takšno ponudbo na parkiriščih,kot jo nudi tujina (prehrana,kopalnice,gostinska ponudba),bi se marsikateri tujec zadržal več časa,ko tranzitira našo državo. Ampak ponavadi jih že prvi vtis ,ko ne morejo niti do WC-ja požene ...prikaži veče naprej,da čimprej pridejo čez mejo,kjer so te stvari same po sebi umevne. Naši trgovci pa te le na hitro čim bolj "olupijo" in so v EU na slabem glasu in nas imajo še vedno za balkance....