Slovenija
28 ogledov

Petrol z rekordnimi rezultati poslovanja

Petrol je začel postopek sodne izterjave, ker se z Občino Logatec ni mogel dogov Beno Kovač
Skupina Petrol leto zaključuje s 53 milijoni dobička.

Družba Petrol je lahko več kot zadovoljna s poslovanjem v preteklem letu. "Kljub izjemno težkemu letu bo skupina Petrol poslovala z rekordnimi rezultati, s 3,7 milijarde evrov prihodkov in 53 milijoni dobička," je povedal predsednik uprave Tomaž Berločnik.

Prihodnje leto bo Petrol izvedel za 88 milijonov evrov naložb. Načrtujejo tudi, da bodo še povečali število svojih bencinskih servisov. Tako naj bi imeli do konca prihodnjega leta 477 bencinskih servisov, štiri več kot letos v Sloveniji, šest na Hrvaškem, dva nova bodo zgradili tudi na Kosovem in v Črni gori, enega pa v Srbiji.

Za prihodnje leto načrtujejo, da bodo prihodki presegli štiri milijarde evrov, od tega naj bi bilo več kot pol milijarde od prodaje trgovskega blaga.

Komentarjev 10
  • Žurnalček 14:15 14.december 2012.

    ostalo mi je neporabljenih 25% od dveh certifikatov, ker jih ni bilo več kam vložiti . Ta banda me je odškodovala in nategnila za 20.000 DM , kakor tudi pri kasnejšem skontu pri dokapitalizaciji ! Mislite da še tankam pri njih ?

  • Žurnalček 14:10 14.december 2012.

    Ko se že hvalijo pa še tole! Kot nekdanjega njihovega uslužbenca mi je pri vnovčevanju certifikatov pripadla absolutna pravica vnovčitve z še 50% skontom. Leta 1992 mi domov pošljejo dopis poln medu in sladkarij, da z podpisom garantiram ,da bom ...prikaži več pri njih vložil certifikat in koliko sem v naslednjih letih pripravljen vložiti še svežega denarja . Vse se zmenimo še osebno v njihovi stolpnici. In potem čakam, pa čakam, ker jim niso odobrili načrta , med tem se lastninijo vsa SLO podjetja, jaz pa čakam in čakam in leta 1995 v septembru mesecu objavijo v časopisu lastninjenje z rokom 14 dni. V tem času me ni bilo doma , bili so družinski člani , vendar nobenega dopisa niso dobili. Ko se v ponedeljek vrnem , se pravi 16 dan , mi mojo zahtevo za izpolnitev medsebojne obveznosti izpolnijo . Niso hoteli , ćeš da bi moral slišati iz obvestil- v PM - in da sem zamudil, ne upajo se pa še dodati, da jim zopet lastninjenje ne bi padlo . No in sem potem moral certifikate ponujati okoli , ostalo mi ji

  • Žurnalček 13:57 14.december 2012.

    Kaj ne bodo imeli dobička ! Akumulator od 45 A /h prodaja banda za 74€ , pred pumpo v Šiški, pa na đambo plakatu Euroton nudi za 44 € .