Slovenija
0 ogledov

Petrol zahteva revizorja za Istrabenz

Žurnal24 main
Petrol od Istrabenza zahteva, da skliče skupščino, na kateri bodo zaradi suma negospodarnega ravnanja imenovali posebnega revizorja in odpoklicali člane nadzornega sveta.

Družba Petrol je objavila zahtevo za sklic skupščine Istrabenz in objavo zadev, o katerih bo skupščina sprejemala sklepe po tem predlogu. Delničarji naj bi na skupščini odločali o imenovanju posebnega revizorja ter odpoklicu sedanjih članov in imenovanju novih članov nadzornega sveta.

Petrol predlaga, da skupščina pred potekom mandatne dobe odpokliče vse člane nadzornega sveta, ki so predstavniki kapitala, in sicer Janka Kosmino, Tomaža Toplaka, Damjana Mihevca, Bojana Korsika in Antona Turnška, v kolikor jim do dneva skupščine ni prenehal mandat iz kateregakoli drugega razloga.

Na njihov položaj naj bi po Petrolovem predlogu, kot piše v zahtevi za sklic skupščine, objavljeni na spletni strani Ljubljanske borze, imenovali Alenko Vrhovnik Težak, Janeza Grošlja, Barbaro Jama Živalič, Iztoka Bajdo, Tamaro Jerman in Kristjana Verbiča.

Petrol ta predlog pojasnjuje s tem, da kot največji posamični delničar v nadzornem svetu nima predstavnika " in mu je tako onemogočen aktivni nadzor nad vodenjem družbe". V preteklem letu je prišlo do pomembne spremembe lastniške sestave, sedanji nadzorni svet pa po mnenju predlagatelja tudi ni ustrezno nadzoroval poslov družbe, " saj obstaja sum, da organi vodenja pri nakupih in prodajah finančnih naložb niso ravnali gospodarno, nadzorni svet pa tega zaradi neustreznega nadzora ni preprečil".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.