Slovenija
17 ogledov

Pijače ne bo zmanjkalo

Celtic navijači EPA
Pred nogometno tekmo na kateri se bodo Mariborčani pomerili s Škoti, so si gostinci, kot zagotavljali, pripravili zadostne zaloge hrane in pijače.

Mariborski gostinci so pred današnjo nogometno tekmo s Celticom, ki bo v Ljudskem vrtu, dobro pripravljeni. "Okrepili smo ekipo natakarjev, danes delata dva več, torej nas dela devet," so nam povedali v Štajercu, restavraciji in pivnici v središču mesta. Da bi jim zmanjkalo pijače, dvomijo. "Na zalogi imamo šest tisoč litrov piva," pravijo, kot najboljši pivci pa so se pri njih izkazali navijači iz Poljske.

Pijačo pravočasno naročili

"Zelo redko se kakemu lokalu zgodi, da bi mu na dan, ko je v Mariboru nogometna tekma, zmanjkalo pijače. Morda neka določena pijača, piva pa je zagotovo dovolj. Vedno se dovolj dobro pripravimo in pijačo naročimo pravočasno in v zadostnih količinah,".pravijo v lokalu Bar pozor, huda kava! na popularni družabni Poštni ulici. "Največ popijejo Angleži oziroma Skandinavci," pravijo. Izkušnje s Škoti so med mariborskimi gostinci dobre. Veljajo za dobre pivce, ki pa niso nasilni. "Najbolj nestrpni znajo biti slovenski navijači," pravijo v baru na Poštni ulici.

Tudi v manjšem lokalu Tildos pričakujejo nocoj večji obisk. "Vedno, ko je tekma, je ljudi več," pravijo. Prav tako imajo gostinci več strank dan pred in po tekmi. Številni navijači iz Škotske so pripotovali že včeraj in bodo v Mariboru ostali še kak dan.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.