Slovenija
2314 ogledov

Pijan trčil v ograjo, grozil občanom, a to še ni bilo vse ...

gasilci policisti policija nesreča PP Metlika
23-letnik iz Ponikev si je nabral kar lep seznam kršitev.

Včeraj so imeli policijske uprave Novo mesto opravka z alkoholiziranim voznikom, ki je povzročil prometno nesrečo ter nadlegoval občane. Brežiški policisti so bili nekaj po 20. uri obveščeni, da je v Ponikvah pijan voznik osebnega vozila trčil v ograjo ob stanovanjski hiši, nato pa je občanom tudi grozil. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 23-letni razgrajač iz Ponikev zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste ter trčil v ograjo.

Vozil ukradeno vozilo

V nesreči se je lažje poškodoval, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,82 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Kasneje se je še izkazalo, da je povzročitelj vozil ukraden avtomobil. Vozilo znamke Daewoo s hrvaškimi registrskimi oznakami je bilo ukradeno na območju Hrvaške.

Policisti so mu avtomobil zasegli, sedaj pa nadaljujejo s preiskavo. Očitajo mu kaznivo dejanje tatvine in groženj. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog, na sodišče naslovili obdolžilni predlog ter ga ovadili na pristojno tožilstvo.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.