Slovenija
2234 ogledov

Pijan za volanom: Koprski podžupan napihal, sledilo je tole ...

Janez Starman, odvetnik in kandidat za koprskega župana, zanika, da bi bil vplet Žurnal24 main
Župan Aleš Bržan ponujenega odstopa ni sprejel, češ da se zaradi ene napake ni pripravljen odpovedati izvrstnemu podžupanu in sodelavcu.

Janez Starman je za Primorske novice dogodek potrdil. "Nimam kaj skrivati. Policisti so me čez vikend ustavili v Kopru, ko sem se vračal domov. Izkazalo se je, da je bila vrednost alkohola v izdihanem zraku previsoka, zato so mi začasno odvzeli vozniški izpit. Za volan se je nato usedla sovoznica in naju peljala domov," je povedal.

Storil sem napako, je še povedal, ker sem se v takem stanju odločil za vožnjo. Dejanje obžaluje, poudaril pa je še, da ni storil nobenega drugega prekrška.

Starman je Bržana o dogodku obvestil v nedeljo. "Za prekršek se mi je opravičil in za svojo napako prevzel polno odgovornost. Ponudil je tudi možnost odstopa, a se za prekinitev sodelovanja v tem trenutku nisem odločil," je sporočil. 

Koprski župan je še poudaril, da se zaveda, da bo s to odločitvijo marsikoga razočaral in celo razjezil: "Vendar pa se zaradi ene napake nisem pripravljen odpovedati izvrstnemu podžupanu in sodelavcu, ki je v zadnjih štirih letih pomembno prispeval k uspešnemu delovanju občine in aktivno sodeluje v številnih projektih, ki jih bomo izpeljali v tem mandatu."

Dodal je še, da z odločitvojo ne želi zmanjšati teže prekrška, za katerega mora biti in tudi bo ustrezno kaznovan: "Od svojih sodelavcev tudi v njihovem prostem času pričakujem boljšo presojo. Prepričan pa sem, da gre za napako, ki je ne bo ponovil in da bo svoje delo tudi v prihodnje opravljal zelo kakovostno."

Komentarjev 5
  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 22:42 18.april 2023.

    Tudi jaz sem že kdaj napihal, pa mi delodajalec zaradi tega ni še nikoli ničesar očital. Mu tudi na kraj pameti kaj takega ne pade, ker bi zelo težko dobil kakšnega drugega tako pridnega fizičnega delavca, kot sem jaz.

  • 4krogci 12:28 18.april 2023.

    Če bi bil sam pod vplivom alkohola bi blo še OK oz. se vsakemu lahko zgodi....problem nastane, ko je pod vplivom drzavne funkcije in oseba potem misli, da njega pa ze nebodo ustavli!

  • Pierre 12:24 18.april 2023.

    Tile naši ''funkcionarji'' bolje zaščiteni od kočevskega medveda!!!