Slovenija
26 ogledov

Pikajo ga samo slovenski komarji

Joško Joras
1/5
Žurnal24 main
Joško Joras že osmi dan gladovno stavka, Pahor ga včeraj ni obiskal. Povedal je še, da se je zjutraj okopal ter da ga pikajo le naši komarji. Pahor ima ''optimistične'' informacije.

"Danes bomo hitro končali, ker se ni premaknilo prav nič. Jaz še vedno potrpežljivo čakam na uresničitev pravne države," nam je na obisku dejal Joško Joras, ki že osmi dan gladovno stavka in čaka na izvršitev sklepa piranskega sodišča o odstranitvi vseh ovir na poti do njegovega doma.

Zmotili smo ga ravno, ko se je poslavljal od svoje osebne prijateljice in članice strokovnega sveta Zavoda 25. junij Ane Kalc Hafner, ki je prišla na obisk ter mu prinesla dnevne časopise.

Ker je bil včeraj zvečer predsednik vlade Borut Pahor v Portorožu navzoč pri splavitvi novega motornega čolna Brioni44, nas je zanimalo, ali si je našel tudi čas, da obišče Jorasa nedaleč stran v Sečovljah. "Zakaj bi me prišel obiskat, saj mi nima nič kaj novega povedati," je na kratko odvrnil Joras.

Pahor pa je danes povedal, da je bil pri Jorasu njegov odposlanec že petkrat. Nazadnje ga je obiskal bodoči veleposlanik Slovenije v Bruslju Rado Genorio in po tem obisku Pahor pravi: "Informacije, ki jih je prinesel, me navdajajo z optimizmom."

Mirno jutranje morje
V pogovoru nam je zaupal, da se je danes zjutraj okopal v morju: "Do zdaj se nisem še nikoli kopal v jutranjih urah, ko je morje mirno kot olje," pravi.

V šali pa nam je še povedal, da je precej komarjev, vendar se je z njimi zmenil, da ga lahko pikajo samo slovenski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.