Slovenija
50 ogledov

Piloti Adrie ne bodo več stavkali

stavka Adria Airways Saša Despot
Vodstvo Adrie Airways in upravni odbor Sindikata prometnih pilotov Slovenije sta dosegla dogovor o razreševanju stavkovnih zahtev, tako da napovedanih stavk v aprilu, maju in juniju ne bo, so danes sporočili iz letalskega prevoznika. Na obeh straneh so z dogovorom zadovoljni.

Piloti Adrie Airways so dvodnevno  stavko ivedli  22. in 23. marca. Stavke, ki so jo, če ne bi dosegli dogovora, napovedali za 12. april pa ne bo.

Sindikat je z vodstvom letalskega prevoznika dosegel dogovor o razreševanju stavkovnih zahtev.

V sporočilu za javnost, pod katerega sta se podpisala direktor Adrie Airways Arno Schuster in predsednik sindikata prometnih pilotov Marjan Majcen, vsebine dogovora niso razkrili.

So pa zapisali, da sta obe strani zadovoljni, da je prišlo do dogovora, saj je to najboljša rešitev za potnike Adrie Airways in vse zaposlene v podjetju.

Piloti so sicer stavkali, ker se je s koncem februarja iztekla zadnja veljavna kolektivna pogodba o plačah in pogojih dela pilotov v Adrii. Nove kolektivne pogodbe sindikat pilotov in družba še nista sklenila, zaradi tega so se po 1. marcu po navedbah sindikalistov začele zniževati pravice in pogoji dela pilotov.

Piloti so zato zahtevali, naj jim Adria do sklenitve novega dogovora zagotovi višino in obseg pravic ter obveznosti iz delovnega razmerja, kot jih je določala zadnja kolektivna pogodba. A podrobnosti o delovnih pogojih in razsežnostih njihovega poslabšanja vse te dni niso želeli razkriti ne na eni ne na drugi strani. Omenjalo se je le, da bi se plače lahko znižale za 35 odstotkov.

Komentarjev 1