Slovenija
53 ogledov

Pink Si si TV3 želi

Vežnaver Barbara Milavec
Ponudba. Na Pink Si, kjer se spopadajo s svojimi okostnjaki iz omare, potrdili oddajo ponudbe za odkup TV3.

Televizijo TV3, ki je javnost pred kratkim obvestila, da se bo konec marca po odločitvi lastnikov, švedske družbe MTG, poslovila od gledalcev, morda čaka drugačna prihodnost. Kot smo izvedeli, naj bi se za nakup družbe v likvidaciji namreč zanimal Sebastjan Vežnaver, direktor in solastnik Pink Si.

Medtem ko direktor TV3 Gregor Memedović novice ni želel komentirati, je Vežnaver govorice potrdil.

"Oddali smo ponudbo za TV3, ampak bitka je odprta. Bila je ena manjša avkcija, zdaj pa je vse v rokah Švedov," je povedal Vežnaver, ki pravi, da bodo, če sprejmejo njihovo ponudbo, televizijo ohranili takšno, kot je, in konsolidirali družbe, ki jih je mogoče konsolidirati.

"Vedeti morate, da TV3 nima ne studiev ne tehnične podpore, ki jih mi imamo, ima pa dober marketing, ki ga mi nimamo," je o konsolidaciji dejal Vežnaver, ki ima po naših informacijah veliko dela tudi z lastno televizijo Pink Si, kjer se, potrjeno, pripravljajo na prisilno poravnavo.

Prisilna poravnava Pink Si

Pink Si naj bi imela nekaj manj kot dva milijona evrov dolgov, zaposleni in honorarni delavci naj bi čakali na plače za zadnjih nekaj mesecev, tekoče pa naj ne bi potekalo niti plačevanje najemnine za prostore v BTC.

Matjaž Sogorič, direktor podjetja Maros, ki televiziji Pink Si oddaja prostore, tega ni želel komentirati, Vežnaver pa je dejal, da nekaj sicer dolgujejo, a je vse v okvirih.

"Prisilna poravnava se ne pripravlja zaradi dolgov, temveč zaradi okostnjakov, ki padajo iz omare, dolgovi pa niso zunanji, ampak jih imamo samo do matične hiše (Pink Media Group, op. a.)," je Vežnaver komentiral preostale težave televizije in dodal, da zaposleni na Pink Si zaradi prisilne poravnave trenutno ne morejo dobiti plač, ki jim jih dolgujejo, bodo pa predhodno dobili januarsko plačo.

Komentarjev 2
  • skakač 11:07 17.januar 2012.

    Pink-si eno veliko sranje,tv3 pa glih tako.Oboje ukinit.Ne vem kdo sploh gleda te gluposti.Na total tv bi se našlo še kar nekaj takih televizij za katere je res škoda cajta.Kar naprej se vrti eno in isto v nedogled.Totalno brez veze.

  • 1111 10:23 17.januar 2012.

    pink.si je katastrofa od tv-ja...kot izgleda bo postal tudi tv3...