Slovenija
4605 ogledov

Pisma Božičku: "Hočem, da mami pride nazaj na svet!"

Pisma otrok Pisma otrok
DRAGI BRALCI. TUDI LETOS STE SE IZKAZALI ZA IZJEMNO RADODARNE! S SKUPNIMI MOČMI BODO VSI OTROCI IZ TREH LETOŠNJIH OBJAV DOBILI SVOJA DECEMBRSKA DARILCA. VELIK HVALA VSEM

VSI OTROCI IMAJO SVOJE OBDAROVALCE.

V sklopu letošnje D.ecembrske objavljamo še zadnji sklop pisemc otrok iz socialnega dna. S pomočjo srčnih bralcev, bomo obdarili čisto vse otroke. Lepo zavita darilca bomo odpeljali v centre Zveze prijateljev mladine, kjer jih bodo vzeli skrbniki, babice in starši otrok. Darilca bodo socialno ogrožene otroke čakala pod božičnim drevescem ali novoletno jelko, kot se to dogaja v bolje stoječih družinah.

"Zdaj bosta takšna kot ostali. Res hvala vam. Ne vem, kako naj se zahvalim. Zdaj bosta taka kot ostali. To je dobro," je lani ob predaji darila naše bralke rekla ganjena mamica. 

Kako je bilo ob lanski predaji nekaterih daril, lahko preberete v spodnjem prispevku:

Revščina Naši otroci Zdravje Od sramu se je zlagala, da je pozabila bundico

Otroci so vseh starosti, nekateri med njimi živijo pri babici, drugi v rejniških družinah, nekateri žal v varnih hišah. Nekateri so huje bolni, drugi imajo bolne starše in skrbnike, vsem pa je skupna želja po pravljičnem decembru. Pisma so pisali izključno otroci pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, večinoma si želijo oblačil ali telovadnih copat. 

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok

Izberite si svojega otroka

Spodaj objavljamo pretipkana pisma, med katerimi lahko izberete svojega otroka. Ker gre za ranljivo skupino otrok, imen otrok  ne objavljamo. Vsak izmed vas si lahko izbere otroka, ki ga bo obdaroval.

V izogib podvajanju daril, svoj namen ter črko in številko otroka  pošljite na scuka.zurnal24@gmail.com in počakajte na odgovor oziroma potrditev.

Podrobnejša navodila o oddaji daril bomo poslali po elektronski pošti, letos bo možnost dopoldanske in tudi večerne dostave darilc. Spodaj so prepisana pisemca in želje otrok, ki jih zaradi pristnosti nismo lektorirali. V članku ob imenih otrok bomo sproti pisali, kdo od otrok je že našel svojega dedka Mraza ali Božička.

Pri nekaterih pismih smo dodali tudi pripombe, da ne bo nejasnosti, ker gre za pisma dobrim možem so namreč otroci velikokrat pozabili pripisati velikost oblek ali obutve ter svojo starost ... Ker so nekatere želje otrok res skromne, pa jim lahko po svoji zmožnosti dodate vedno dobrodošle sladkarije ali kakšen kos kozmetike. Vsi otroci so se potrudili in ob pismu narisali tudi risbico. 

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok

Kot je povedala tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje Anita Ogulin, si želijo otroci predvsem stvari, ki jih vidijo pri svojih sovrstnikih, saj nočejo biti drugačni. Zato ne smemo biti prestrogi, če si nekateri zaželijo telovadne ali majico od dražje znamke. Obdarujte pa po svojih zmožnostih, ni nujno da upoštevate željo po točno določeni znamki oziroma seriji oblačila ali obutve. 

M – 44 (deček) - Dobil Obdarovanko

Dedek Mraz ti si tako prijazen, da otrokom nosiš darila. Želim si kopačke, številka noge je 38. In uro.

M – 40 (deček) - Ima svojo obdarovalko

Dedek Mraz, želim ti veliko uspeha pri obdarovanju otrok. Dragi starši, želim veliko zdravja, veselja in zabave. Zelo vas pogrešam. Jaz si želim že dolgo nove rozaste kopačke. Številko noge 39. Znamke Adidas predator.

M – 36 (deček) - Ima svojega Božička

Jaz si želim nogometne teniske Nike ali Adidas ali nogometno žogo Chapions ligue. Želim vam veliko sreče. (Številko noge ima 38)

P - 50 (deček 11 let) - Dobil svojo obdarovalko

Želim si, da bi bil ati zdrav in da bi ga večkrat videl. Želim si čevlje nike air max 720 številko 41, ker sem bil celo leto priden.  

P -52  (deček) - Ima obdarovalko

Dragi dobri mož, želim ti, da bi bil vesel, srečen in obdaroval veliko otrok. Želim si šolsko torbo od juventusa.

M – 39 (deček) - Našel svojega Božička

Dragi Božiček, želim si Adidas ali Nike dvoranske teniske, števlka noge 40. Želim si tudi malo sladkarije.

M – 43 (deček) - Ima svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz, želim ti, da boš še naprej dobri mož. Zase si želim golmanske rokavice številka devet in kopačke številka 42.

M – 34 (deček, 10 let) - Ima svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz, želim ti lepe praznike. Dedek Mraz želim te v decembru videt. Jaz želim svojim staršem, da so zdravi, da se imajo lepo. Jaz si želim čevlje Adidas ali Nike številka noge je 33 in zvočnik.

M – 35 (deček – 9 let) - Ima svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz. Želje dedku Mrazu: Želim ti, da si srečen! Želje staršema: Želim jima, da se ne kregata! Moje želje so dres od Luke Dončiča ali pa lego kocke.

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok
M – 32 (deček, 13 let) - Ima svojega Božička

Dragi Božiček, jaz si želim dvoranske teniske, če je možno Nike, številka 40. 

P - 51 (deček)  - Ima svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz! 

Žalim, da bi bili vsi starši po svetu imeli radi svoje otroke in jih ne bi učili slabih stvari. Dragi Dedek Mraz s težkim srcem si želim novo jakno, da me pozimi ne bi zeblo. (Ker nimamo podatkov o številki jakne ali o starosti otroka, je v tem primeru najbolje kupiti bon za trgovino s tekstilom op. p.)

P - 53 (deček) - Našel svojega Božička

Dragi Dedek Mraz, ostani dober in prijazen in prinašaj čim več daril! Želim si adidas ali nike teniske za ven - igranje nogometa, košarke, odbojke, za v šolo in naokoli. Rad bi tudi bombone. (številka noge je 39/40) 

M – 19 (deklica 13 let) – Ima svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz! Želim vam še naprej tako uspešno leto, z veliko darili za dobre otroke. Še naprej imejte dobro srce in dušo za dobre ljudi! Dragi starši, želim vam veliko zdravja in sreče. Deklica si je zaželela pulover s kapuco (hoodie) v velikosti XXL in črne pajkice v velikosti M (visoka je 170 centimetrov)

M – 20 (deklica) – Ima svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz, želim si, da se ne kregam s sošolci in s sestro in bratom. Da bi bili vsi veseli in zdravi in da se imamo radi med seboj, da se spoštujemo. Želim si pulover in šminke. (višina dekleta je 164 centimetrov)

M – 21 (deček 12 let) – Ima svojega Božička

Dragi Božiček, že dolgo si želim Adidas ali Nike dvoranske teniske. Številko noge imam 40. Hvala

M – 22 (deček) – ima svojega Dedka Mraza

Dragi dedek Mraz! Novo leto se bliža, temperatura pada, prihaja tudi moj rojstni dan. Toda imam tudi eno željo, želim si, da bi moja babica pa mami ozdraveli. Želim si tudi, da bi se v šoli bolj potrudil. Rad bi vas prosil, če bi mi izpolnili še eno željo. Če bi mi prosim poslali pulover s kapuc ali po domače hoodie. Hvala lepa za to lepo darilo in upam, da boste dolgo živeli. (Deček je narisal zelen pulover, ampak nimamo ne starosti ne velikosti otroka, zato je morda najbolje kupiti bon za tekstilno trgovino)

M – 23 (deček) – Ima svojo obdarovalko

Želim si, da bi vsi starši na svetu pomagali svojim otrokom. Želim si, da bi vsi otroci bili veseli in zdravi oziroma tudi svobodni. Ker imam priložnost, da si nekaj zaželim, si bi s težkim srcem zaželel natikače številka 43. (Ni napisal, kakšne natikače si želi, nimamo starosti)

M – 24 (deklica, 10 let) – Deklica našla obdarovalko

Dragi Dedek Mraz! Želim ti veliko sreče, zdravja in ljubezni. Staršem pa želim, da se bodo imeli radi, da bodo veseli, zdravi ... Jaz pa si želim pulover ali pa daljšo bundo. Visoka pa sem 150-154 centimetrov)

M – 25 (deklica) – Ima svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz!

Želim vam veliko sreče, veselja in da boste še dolgo obdaroval pridne otroke. Svoji družini želim veliko zdravja in sreče. Želim si, da bi bil po vsem svetu mir. Zase si želim pulover s kapuco – hoodie številka S, paleto senčil revolution in ogledalce.

M – 26 (deklica, 13 let) – Ima svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz. Želim ti veliko zdravja in veselja, da si še to leto super, da osrečuješ otroke, ki ne morejo dobiti darila. Želim ti, da si vsako leto tako dober. Želim si velik pulover s kapuco – hoodie – številka XXL in novo flaško. In Snikers.

M – 27 (deček, 13 let) – Ima svojo obdarovalko

Želim si zeleno jakno s kapuco, kakšne bombone in da bi šel še kdaj na počitnice. (Velikost jakne L)

M – 29 (deklica) – Ima svojega Božička

Dragi Božiček, jaz bi si želela ličila in sladkarije, zato ker imam to zelo rada. Rada vas imam!

M – 30 (deklica) – Ima svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz. Želim ti varno pot. Vem, da ti je težko prenašati veliko daril. Želim si parfum, čevlje, obleke majice in hlače od sedem do osem let.

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok
M – 31 (deklica) – Ima svojega Dedka Mraza

Dedek Mraz! Dragi Dedek Mraz, želim ti, da boš obdaril čim več otrok in tudi malo starejše ljudi. Mamiki želim, da bi bila bolj srečna s svojim novim možom, hočem da prineseč mamiki en parfum. Jaz si pa želim mejkap in copate, številka copat je 35/36. (glede na slikico si najbrž želi telovadne copate).

M – 33 (deček)- Ima svojo obdarovalko

Dedek Mraz: upam, da se imaš lepo, in da boš z darili obdaroval veliko otrok in tudi mene, če me obdariš ti bom zelo hvaležen in mislim, da ti bodo vsi ostali otroci tudi. Za moje starše želim: Da bi bili zdravi, prijazni do mene, veseli, srečni, razumljivi. Dedek Mraz celo leto sem bil priden, in zato bi te lepo prosil, da mi prineseš lego kocke in odbojkarsko žogo.

M – 37 (deklica) – Našla svojo obdarovalko

Dragi Dedek Mraz, upam, da obdariš zelo veliko otrok. Želim si rolarje, številko 37-38. Hvala!

M – 38 (deček) – Ima svojega Dedka Mraza

Dedek Mraz, prosim te za kroksice številka 37 ali za lego kocke.

M – 41 (deklica 13 let) – Ima svojega Dedka Mraza

Pismo Dedku Mrazu. Dedek Mraz žim ti, da boš čim dlje zdrav in nas še obdaroval vsako leto, trudim se biti pridna in mi že celo leto rateva, upam da si zelo vesela oseba.

Za starše si najbolje želim, da ati ni hudo bolan, zelo ga imam rada. Pri mamici pa da bi njena operacija tekla gladko. Za oba me je zelo strah, saj ju lahko oba izgubimo. Mami in ati mi zelo veliko pomenita, ne morem si predstavljati, da bi mi pri 13-ih ali 14-ih letih umrla.

Jaz si pa niti ne želim veliko, želim si zelo veliko potovati po svetu, obiskati Južno Korejo, ker imam zelo rada k – pop, želim si tudi kaj stvari od kere skupine. Zelo bi bila vesela, zelo so mi všeč puloverji s kapuco od fantov številka XL. Zelo so udobni, želela bi še moje najljubše bobone skitlse. Čim več, čim bolje bo, njam.

M – 42 (deček) – Ima svojega Dedka Mraza

Želja od mene Dedku Mrazu. Hočem, da se imaš lepo !!!! Želja od mene mojim staršem. HOČEM; DA MAMI PRIDE NAZAJ NA SVET!!! Jaz si želim od dedka Mraza risarske pripomočke (ne čopiči) in zraven brezčrtan zvezek. (Narisal je tehnični svinčnik, debeli in tanki alkoholni flomaster, radirko. Starosti in velikosti nimamo, lahko pa mu podarite še kakšne sladkarije)

M – 45 (deček, 11 let) – Ima Dedka Mraza

Želje Dedku Mrazu, da si še naprej tako dober in prijazen, da ti bo še vedno všeč prinašanje daril otrokom. Želje mami in očiju: Da ostaneta živa in zdrava do konca dni, da sta še naprej zakon starša. Moja želja je, da bi dobil lego star wars set, kjer se prijazni borijo proti zlobnim belim.

K zgornjemu seznamu smo priložili dodatne štiri otroke iz prvega seznama pisem, ker niso dobili svojega Božička. 

Decembrska | Avtor: Decembrska Decembrska

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.