Slovenija
3034 ogledov

Pisma Dedku Mrazu: želijo si predvsem oblačil

Pisma otrok
1/3
Pisma otrok
VSI OTROCI IZ ČLANKA IMAJO SVOJE OBDAROVALCE.

Otroci pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje so tudi letos zaupali svoje želje Božičku in Dedku Mrazu, ki jih izpolnimo s pomočjo srčnih bralcev. Iz prve objave pisem je že vseh 73 otrok dobilo svoje obdarovalce, spodaj objavljamo nov seznam pisem. 

Božična in novoletna darila Postanite Dedek Mraz Slovenija Čeprav je moja mami umrla, ji želim le ...

Otroci so vseh starosti, nekateri med njimi živijo pri babici, drugi v rejniških družinah, nekateri žal v varnih hišah. Nekateri so huje bolni, drugi imajo bolne starše in skrbnike, vsem pa je skupna želja po pravljičnem decembru. Vsa darilca, ki jih boste bralci podarili otrokom, bodo romala do njihovih staršev, skrbnikov, rejnikov, ki jih bodo postavili pod novoletno jelko ali božično drevo, kot to počnejo starši v bolje stoječih družinah. V tem tednu bomo v sklopu projekta D.ecembrska objavili še tretji sklop pisemc.

Predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje Anita Ogulin je ob predaji pisemc pojasnila, da je prav za otroke in najstnike iz socialnega dna tako zelo pomembno, da jih opremimo z občutkom, da tudi nanje mislijo decembrski dobri možje: "Da je nekomu mar zanje. Da - čeprav žal niso enaki vrstnikom, so pa enakovredni in nam je mar zanje. In tako zelo pomembno je, da prav vse otroke opremimo s svetlobo v temi, z ljubeznijo, ki jih mora spremljati skozi labirinte življenja. Če jo ne bodo prejeli, je ne bodo zmogli niti podarjati."

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok

Kako sodelovati

Spodaj objavljamo pretipkana pisma, med katerimi lahko izberete svojega otroka. Ker gre za ranljivo skupino otrok, imen otrok  ne objavljamo. Vsak izmed vas si lahko izbere otroka, ki ga bo obdaroval.

V izogib podvajanju daril, svoj namen ter številko otroka (M 1-18) pošljite elektronsko sporočilo na scuka.zurnal24@gmail.com in počakajte na odgovor oziroma potrditev. Podrobnejša navodila o oddaji daril bomo poslali po elektronski pošti, letos bo možnost dopoldanske in tudi večerne dostave darilc.

Spodaj so prepisana pisemca in želje otrok, ki jih zaradi pristnosti nismo lektorirali. V članku ob imenih otrok bomo sproti pisali, kdo od otrok je že našel svojega dedka Mraza ali Božička. Pri nekaterih pismih smo dodali tudi pripombe, da ne bo nejasnosti, ker gre za pisma dobrim možem so namreč otroci velikokrat pozabili pripisati velikost oblek ali obutve ter svojo starost ... Ker so nekatere želje otrok res skromne, pa jim lahko po svoji zmožnosti dodate vedno dobrodošle sladkarije ali kakšen kos kozmetike. Vsi otroci so se potrudili in ob pismu narisali tudi risbico. 

M – 6 (deček) - Ima svojega Dedka Mraza

Dedek Mraz! Hvala ti, ker si tako prijazen in daješ darila otrokom. Želim ti veliko prijateljev in da ti ne bo mrzlo. Žalim si gumijasto žogico in adidaske. Moja noga je 41.

M – 10 (deček) - Ima svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz!

Želim ti, da bi obdaril še čim več otrok. Želim si nogometno žogo in golmanske rokavice adidas predator, števika 7.

M 3 (deček) - Dobil svojega Božička

Želim si walkie talkie in okrasno blazino za posteljo. Lahko tudi kakšno oblačilo (številka 134)

M – 1 (deklica – 8 let) - Dobila svojega Božička

Želim si robota in oblačila s slikami robota (številka 134 – 140)

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok

M – 8 (deklica) - Dobila svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz, želim ti, da boš osrečil čim več otrok in da boš še naprej tako dobrega srca in da boš srečen, prijazen in zdrav. Želim si športne hlače številka 152 ali športne čevlje številka 41 – 41 in tudi nekaj malega za posladkat.

M – 16 (deček) - Ima svojo obdarovalko

Dedek Mraz!

Letos sem bil zelo priden, zato si želim uro, ali pulover s kapuco (XL) in šolske potrebščine in sladkarije.

Na svetu je veliko revnih otrok in te prosim, če jim organizirate kakšne obleke, copate in hrano. Z mojo družino se imamo zelo lepo, zato te prosim, če nam prineseš veliko ljubezni. (Deček je narisal modro uro, modro majico, čokolado milka, bombone, barvice, šilček in radirko.

M – 15 (deček) – Našel svojega Dedka Mraza

Dedek Mraz, želim si, da bi vsem otrokom uresničil njihove želje. V šoli sem bil zelo priden, to leto si želim pulover s kapuco številka M, sladkarije in šolske potrebščine.

M-17 (deček) – Ima svojo obdarovalko

Dragi Dedek Mraz!

Zopet ti pišem po dolgem času. Upam, da nisi pozabil name. Tokrat te prosim, da narediš nekaj dobrega za mojo družino in zame. V mislih sem imel puloverje. Barvo in vzorce bom prepustil tebi, ker vem, da karkoli boš naredil, bo perfektno. Smo pet članska družina. In da ne boš imel težav z izbiro velikosti, ti bom napisal. Hvala ti za vse, kar si naredil do zdaj in vem, da me tudi tokrat ne boš pustil na cedilu. Z najlepšimi mislimi. Velikosti so 3x L in 2xM (Deček ni napisal svoje starosti in kakšnega spola so družinski člani. Ker mnogi ostali otroci v pismih prosijo za hoodie majice - puloverje s kapuci – je najbrž najbolje kupiti te nevtralnih barv)

M – 14 (deklica) – Ima svojega dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz!

Želim ti, da si vedno vesel, zdrav in obiščeš še več otrok. Svojim staršem želim, da so zdravi, srečni in da še dolgo časa živijo. Sebi pa želim, da mi prineseš kakšen topel pulover številka M/L ali kakšno debelo toplo zimsko bundo številka L in kakšno družabno igro.

M – 13 (deklica) – Deklica ima svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz!

Želim ti, da bi to leto obiskal veliko dobrih ljudi in, da bi obiskal tudi mene. Želim si pulover s kapuco črne barve številka 164 in uhane ali prstan.

M 12 (deklica, 10 let) – Ima svojo obdarovalko

Dragi Dedek Mraz!

Želim, da boš srečen, ko boš dal darilo otrokom. Jest si želim oblačila (ni dopisala številke), ali čevlje številka 36/37. In sladkarije ali mejkap.

M – 11 (delica, 12 let) – ima svojega Božička

Dragi Božiček. Želim, da boš obdaroval čim več otrok in da bi bil zdrav. Želim si da me bodo starši imeli radi. Moje želje so lep pulover s kapuco številka M (rdeč ali moder), mejkup in sladkarije.

M – 9 (deklica) – Našla svojega Dedka Mraza

Dragi Dedel Mraz, želim da boš osrečil čim več otrok, da boš tako naprej veselil otroke. Da boš še naprej bil srečen, prijazen, zdrav in tako dobro srčen. Dragi Dedek Mraz želim si šminke, sladkarije in prstane. Bila sem zelo pridna to leto (ker si deklica ni zaželela nič večjega predlagamo, da se ji doda še kakšen dodatek za lase – elastike, špangice, glavnik, morda še kakšno kozmetiko: šampon, balzam za lase ...)

M – 7 (deklica, 12 let) – Ima svojega Dedka Mraza

Dragi Dedek Mraz! Moja želja je, če mi jo lahko izpolniš in sicer to je nova zimska bunda za mrzle čase (ker ni velikosti, se upošteva le starost – 12 let), eno čokolado in bombone. Rada te imam

M – 5 (deček) – Našel dobrega moža

Dragi dobri mož, upam, da se imaš dobro in da si zdrav. Skoraj je čas, da prideš obdarovat otroke. Za starše si želim vse dobro v življenju, da bojo zdravi in veseli. Pa za Božič si želim športno uro, sladkarije in nogometno žogo. Upam, da mi lahko uresničiš željo. Zelo bom vesel za vsak dar, ki mi ga prineseš.

M – 4 (deklica) – Ima svojega Dedka Mraza

Dedek Mraz! Želim ti veliko zdravja in da boš še dolgo živel in obdaroval otroke, saj jih prihaja še veliko in upam, da pridnih. Mojim staršem želim pa veliko zdravja in da bojo še dalje tako prijazni in da bojo zmogli iti naprej, ter da se manj sekirajo glede denarja in za druge stvari. Imam jih zelo rada in jim želim vse dobro. Moja želja pa je, da se s sošolci pomirim in da se več ne kregamo zaradi brezveznih stvari. Želim si tudi, da bi moj brat imel več časa zame in da bi skupaj preživela vsaj en dan. Imam tudi želje, da dobim pulover (večja velikost puloverja 170). Ali nogometno žogo, saj je moja žoga prepikana. Upam, da se mi bo ena želja uresničila, saj bi bila zelo vesela. Rada vas imam!

M – 2 (deklica) – Deklica ima svojega Božička

Želim si paleto ličil, skodelico in božično blazino za glavo. Rada bi pa tudi imela plišastega medvedka.

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok

M – 18 (deklica – nimamo starosti) – Ima svojega Dedka Mraza

Želja staršem: Želim si, da me ne bi pozabili. Želja Dedku Mrazu: Veliko sreče z raznašanjem! Moja želja: Želim si, da bi otroci, ki nimajo, dobili to kar hočejo. (deklica ni navedla nobene konkretne želje, nimamo niti starosti ali velikosti oblačil. Lahko se ji kupi kakšno darilce, ki si ga želijo druge deklice, na primer: ličila, parfum, dodatki za lase, plastenke za vodo, žoga, okrasna blazina ali dekica ...)

Decembrska | Avtor: Decembrska Decembrska

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.