Slovenija
3032 ogledov

Pismo Božičku iz Italije pristalo na jasi sredi gozda pri Žažarju

Pismo Božičku iz Italije pristalo pri Horjulu
1/5
Jure Žitko
Deklica Anna je Božičku poslala pismo tako, da ga je privezala na dva balona. Pismo je pristalo v gozdu pri Horjulu.

"Skoraj vsako jutro se Kovačev Tine odpravi po dolgi gozdni poti na sprehod in tudi ta petek je bilo tako. Na Malečevem vrhu, kot mu pravijo domačini je v daljavi opazil dva balona na tleh in ko se je približal je na vrvici videl v rolo zavit, moker papir," je na Facebooku opisal Jure Žitko – Juko.

Šlo je za pismo Božičku, napisano v italijanščini: "Živijo Božiček vem, da sem bila letos malo nagajiva. Ampak ti obljubim, da bom pridna in se ne bom prepirala s Carlom in bom ubogala mamo in očeta. Za darilo te prosim karte spomin za punčke, lego prijatelje in dojenčka – lutko. Lahko tudi po tvoji izbiri. Te pričakujem. Anna!"

Pismo sta napisali dve osebi, verjetno oče ima mama, podpisala pa ga je Anna, ki je najbrž tudi narisala risbico, zelo verjetno pa je priletelo iz Furlanije – Julijske krajine.

"Delimo, predvsem tisti, ki imate prijatelje iz te pokrajine, morda pa pride do te družinice, verjetno bodo veseli, da je po nekaj sto kilometrov nekdo našel njihovo pismo!" je zapisal Jure Žitko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 14:19 09.december 2019.

    Jaz sem bil ta deklica in kaj bi vi zdej radi.Nisem poslal iz Italije,ampak iz Brezovice pri Ljubljani.