Slovenija
11 ogledov

Plačala na dan muzejev

V Tehniškem muzeju v Bistri je doma ena najzanimivejših zbirk pri nas. Žurnal24 main
Bralka nam je poslala račun za družinsko vstopnico za Tehniški muzej Slovenije, saj je morala prejšnjo nedeljo kljub napovedi, da muzeji takrat ne bodo zaračunavali vstopnine, plačati.

Tisti dan je bil namreč mednarodni dan muzejev, ko naj bi imeli obiskovalci omogočen prost vstop vanje. Ogled tehnike zgolj znižan. V TMS so obiskovalcem namesto brezplačnih vstopnic ponudili zgolj dvajsetodstotni popust na ceno vstopnice.

"Muzej in naše dejavnosti se vzdržujejo tudi iz vstopnin, ki nam omogočajo izvedbo kakovostnega in pestrega programa ter razstav. Tudi v nedeljo so potekale dodatne dejavnosti, zato smo obiskovalcem ponudili popust," je pojasnila Urša Vodopivec iz TMS. Popust je veljal le za nakup posameznih vstopnic, ne pa tudi za družinske, zato je naša bralka za nakup družinske vstopnice plačala polno ceno enajst evrov. Kljub plačilu vstopnine je TMS v nedeljo obiskalo 667 ljudi, kar pa po besedah Vodopivčeve bistveno ne presega povprečja obiskovalcev v maju.

Brezplačnost povečala obisk
Vsi drugi muzeji, ki smo jih poklicali, v nedeljo niso pobirali vstopnine in so tudi zato opazili, da je bilo obiska več kot po navadi. "Obiskalo nas je petkrat več ljudi kot običajno. Na to je gotovo vplivalo dodatno oglaševanje, ki doseže tudi tiste, ki niso naši redni obiskovalci," je dejala Breda Činč Juhant iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije. Naslednji praznik muzejev bo 21. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.