Slovenija
26 ogledov

Plačati morajo Černačeve grehe

slovenija 13.10.2008 gradbinec, delavec na gradbiscu, delavni oder, konstrukcija Boštjan Tacol
Tolminci tožbo dobili, v Laškem in Radgoni pravico iščejo.

Razpis. Ministrstvo za infrastrukturo in prostor (MZIP) mora Občini Tolmin plačati 2,3 milijona evrov za energetsko sanacijo šolskega centra, je odločilo upravno sodišče.


MZIP je v času, ko ga je vodil minister Zvone Černač, projekt Tolmincev odobrilo, a ko jim je občina poslala projektno dokumentacijo, so namesto sklepa o dodelitvi sredstev prejeli zahtevo po dodatnih pojasnilih, kmalu zatem pa še sklep o zavrženju vloge. Na odločitev so se pritožili in po dveh bitkah na sodišču vendarle dokazali, da so do nepovratnih evropskih sredstev upravičeni.

"Ministrstvo bo sredstva zagotovilo iz lastnih proračunskih postavk – tako kot vedno pri izgubljenih tožbah," so sporočili z MZIP, kjer so 52 milijonov evrov, kolikor jih je bilo na voljo v razpisu, medtem porabili.

Tožilo je osem občin

Zaradi razpisa, ki je bil objavljen predlani, je MZIP tožilo osem občin, ki jim ministrstvo denarja ni dodelilo. Sodišče je zahteve Kočevja, Medvod, Hrastnika in Cerknega zavrnilo, odprti sta še tožbi Laškega in Gornje Radgone.

"Na zahtevo ministrstva smo dokumentacijo za 800.000 evrov težko investicijo dopolnili, a so nam jo kljub temu zavrnili. Tožba je še vedno na sodišču, nimamo pa informacij, v kateri fazi je. Upamo, da bo sodišče ugodilo tudi nam," so poudarili v Laškem. S podobno naložbo je za evropska sredstva kandidirala Gornja Radgona, kjer so povedali: "Vsakič, ko ministrstvo pošlje novo obrazložitev odločitve, nam dodeli drugačno število točk. Razpis so spreminjali po tem, ko je bil že objavljen, pozabili pa so popraviti pogoje za nazaj."

Iz Novega mesta pa so sporočili, da so tožbo pred kratkim umaknili, ker so se prijavili na drugi javni razpis za energetske sanacije in bili pri tem uspešni.

Komentarjev 4
  • dragec 14:38 27.marec 2014.

    ČERNAČ JE JANŠEV POVELJNIK JANŠEJUNGA

  • Žurnalček 11:26 27.marec 2014.

    Vidi vidi lopova in tatinske barabe ! Kdo bi si mislil , tako ugleden poslanec , pa še iz SSje. Ne to ni res , to je Udba namestila , poznamo mi take štose! A sodišče je tako reklo ? ...prikaži več Ko ga jebe , bomo poiskali takšnega , ki bo reklo drugače ! Jebemti ne morem verjeti kakšna golazen se je zbrala v SS. Novakova je tata mata za kompletno opozicijo in skoraj pozicijo , čeprav črnuhe sovražim od vsega najbolj na tem svetu ampak mi komunisti smo pošten in kar je res je res !

  • dragec 11:08 27.marec 2014.

    A,ja,Černač je verjetno iz stranke PS,ali SD