Slovenija
23 ogledov

Plačati za tekme, ki jih ne bo

Alojz Muhič (Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
EP v košarki. Župan se brani, da bo dvorana kdaj drugič, opozicija na nogah.

"Pogodba je jasna. Mestna občina Novo mesto (MONM) mora kljub odstopu od organizacije evropskega prvenstva v košarki plačati polno kotizacijo," so odločni na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS).

A na novomeški občini drugega obroka kotizacije ne nameravajo plačati. S KZS se želijo pogovarjati tudi o vračilu že plačanih 150 tisoč evrov. Skupaj bi jim morali sicer nakazati 600 tisočakov.

Od obljub do realnosti

"V skladu z gradivom, ki je bilo predloženo občinskemu svetu, in zagotovilom župana naj bi bil najvišji strošek za občino ob odpovedi soorganizacije 50 tisoč evrov," pravi opozicijski svetnik liste Gremo gor Gregor Macedoni.

Na KZS pravijo, da se lahko o manjšem plačilu sicer pogajajo, a se po njihovih zagotovilih pogovori še niso začeli.

Pogoj za organizacijo prvenstva je bila sicer izgradnja nove večnamenske športne dvorane, za katero pa novomeški občini ni uspelo pravočasno pridobiti gradbenega dovoljenja, ker občina od sosedov ni pridobila soglasja za gradnjo.

Svetniki hočejo razlago

Na občini so za dvorano sicer zapravili 2,2 milijona evrov. Največ, dober milijon evrov, so dali za zemljišče, 700 tisoč evrov pa za projekt. "Večji del tega denarja je vržen stran," trdi Macedoni in dodaja, da so bila zemljišča zaradi časovne stiske kupljena po visoki ceni.

"Očitke MONM odločno zavrača, saj bomo s projektom nadaljevali v prihodnjih proračunskih obdobjih. Dvorana na tem mestu torej bo, a zaradi časovne stiske ne za potrebe soorganizacije prvenstva," odgovarjajo na občini.

Macedoni trdi, da nekatere storitve, načrti in dokumentacija ne bodo več uporabni. Napoveduje, da bo zahteval "jasno razčlenitev odgovornosti in jasne odgovore, koliko stroškov je bilo nepotrebnih zaradi slabe izvedbe projekta".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.