Slovenija
10 ogledov

Plače da, regresa še ne

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
V prvem podjetju naj bi plače dobili danes, v drugem na denar še čakajo.
“Zagotovili so nam, da bomo plačo prejeli danes, tako da jutrišnje napovedane stavke skoraj zagotovo ne bo,” je za Žurnal24 pojasnil Srečko Dajčman, sindikalist v Tovarni vozil Maribor (TVM). Kot smo že poročali, delavci TVM še niso prejeli majske plače, zato so za 1. julij napovedali stavko. “Tudi regresa še ni bilo. Pričakujemo ga sicer v juliju, vendar se bomo za točen datum dogovorili na jutrišnjem sestanku,” je dodal.

Dobrih novic pa niso dobili delavci podjetja W&G, ki je v večinski lasti Walterja Wolfa. “Direktorica je delavcem zagotovila, da naj bi bil denar na računih še ta teden. Če ga ne bo, je zagotovila tudi, da bo v ponedeljek, 6. julija, na sodišče vložila predlog za stečaj podjetja W&G,” je za naš časopis povedal Branko Medik, sindikalist SKEI. Če bodo delavci plače prejeli, pa bodo stavko takoj prekinili. Vse naj bi bilo odvisno od sprostitve finančne blokade na računu omenjenega podjetja. “Če bo vrhovno sodišče odobrilo odstranitev finančne blokade, plače bodo,” je dodal Medik.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.