Slovenija
15 ogledov

Plače so zamudile

Novoles potrebuje tehnološko posodobitev. (Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Plače, ki jih dobivajo v dveh delih, so tokrat zamudile, zato dve uri in pol stavke.
680 je trenutno zaposlenih delavcev v Novolesu, vključno s tistimi v Brežicah.

Najpozneje danes naj bi delavci Novolesa prejeli drugi del oktobrskih plač, so se po dve uri in pol trajajoči stavki v sredo dogovorili z Rokom Barbičem, predsednikom uprave 
Novolesa.

Dogovorili smo se zelo hitro, drugi del plač naj bi verjetno dobili še danes, najpozneje pa jutri,” nam je včeraj povedal Mitja Bukovec, predsednik sindikata delavcev Novolesa.

Dvakrat na mesec
Delavci so sicer pristali, da jim plačo izplačujejo dvakrat na mesec, in sicer prvi del do 18., drugi del pa do konca meseca. “Do zdaj so bile plače redne, ob teh datumih, prejšnji mesec pa je že pri prvem delu nastala zamuda, tako da smo ga dobili 24. novembra,” je navedel Bukovec. Kot je pojasnil, je v dogovoru z upravo tudi navedeno, da če plače do zadnjega v mesecu ni, naslednji delovni dan delo ustavijo.

“V sredo smo zato speljali zbore delavcev; proizvodnja je stala dve uri in pol. Predsednik uprave je nato podpisal dogovor, da naj bi plače dobili najpozneje v petek, in obljubil, da naj bi bile tudi vnaprej redne,” je dodal Bukovec.

Za zdaj še upanje
V Novolesu sicer na prihodnost po besedah Bukovca gledajo pozitivno. Dela naj bi imeli solidno dovolj, zato tudi z omenjeno ustavitvijo dela niso želeli, kot je dejal, zganjati vika in krika, da ne bi podjetju povzročali težav s kupci in dobavitelji. Letos je Novolesu že grozil stečaj, a so po aprilski skupščini delničarjev izvedli dokapitalizacijo v višini dobrih treh milijonov evrov, od tega je bila polovica sprememb terjatev v lastništvo, preostalo pa denarni vložki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.