Slovenija
27 ogledov

Plačo naj bi dobili v dveh delih

Marko Klemenčič Nino Verdnik
Pinus. Delavci že tri mesece brez prispevkov. Načrta finančnega prestrukturiranja podjetja še ni.

“Nihče od 30 delavcev, ki naj bi jih odpustili, še ni bil seznanjen s to namero. Tudi z davčne uprave smo dobili opomin pred izvršbo, tako da so izplačila plač vprašljiva,” je zapisal eden od zaposlenih v TKI Pinus iz Rač.

Zaposleni na trnih

Med delavci, polovica od 109 jih je še vedno na čakanju, vse bolj vre. Potem ko je uprava na mariborsko sodišče prejšnji teden vložila predlog za prisilno poravnavo, so zaposleni še bolj vznemirjeni. Čeprav uprava, ki jo vodi Marko Klemenčič, zatrjuje, da se podjetje lahko izvleče iz krize in da ima potencial, redki zaposleni to še verjamejo. “Po podatkih, ki so nam na voljo, bo plača izplačana v dveh delih. Zaposleni pa že tri mesece nimajo plačanih prispevkov,” je za Žurnal24 pojasnil Gregor Cerar, sekretar Območne organizacije ZSSS Podravje in Koroška. Sindikat pričakuje, da se bo z upravo sestal prihodnji teden, ker želi iz prve roke dobiti informacije, kaj se v podjetju pravzaprav 
dogaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.