Slovenija
33 ogledov

Plačo so čakali zaman

Delavci Novolesa so danes pričakovali preostalih 40 odstotkov januarske plače. ( Žurnal24 main
Uprava. Pri bankah išče premostitveno posojilo, pri delavcih pa razumevanje.

Z uprave Novolesa so sporočili, da kljub vsem naporom danes najverjetneje ne bo dovolj sredstev za poplačilo februarskih plač. “Za potrebno reševanje Novolesa bo poleg vloženih silnih naporov vseh zaposlenih treba najti tudi veliko mero razumevanja in zaupanja tako znotraj podjetja kot s strani dobaviteljev,” je povedal Sergej Murgelj, predsednik uprave.

Ponudbe še ni

Pohištvo Brežice. Predlog likvidacijskega načrta predvideva odprodajo celotnega premoženja družbe in selitev proizvodnje na Stražo. Prodaje nepremičnin se je uprava Novolesa že lotila, a konkretne ponudbe za odkup do včeraj, kot so sporočili z uprave, še niso prejeli.

Za prihodnost Novolesa bo ključno, kot so pojasnili, kako uspešna bo uprava pri pridobivanju premostitvenega posojila, brez katerega ni moč izpeljati zastavljenega sanacijskega programa.

Zamuja še januarska
Mitja Bukovec, predsednik novolesovega sindikata, pa nam je povedal, da so delavci za danes pravzaprav čakali izplačilo preostalih 40 odstotkov januarske plače.

“Po informacijah, ki sem jih dobil od predsednika uprave, se bo o posojilu z bankami dogovarjal v ponedeljek. Možno je, da bi preostanek januarske plače dobili v torek. Upam, da bomo delavci do takrat zdržali, a še to le, če bomo dobili zagotovila za februarsko plačo,” je dodal Bukovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.