Slovenija
3 ogledov

Plačujejo, pa še ne dela

(Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Domplan zaračunava stroške za govorne naprave, ki v dvigalih sploh še niso nameščene, je na seji kranjskega mestnega sveta v imenu stanovalcev opozoril svetnik Andrej Dolenc.

Pri Domplanu so to potrdili in pojasnili, da stanovalci plačujejo že sklenjeno GSM-naročnino, Dolenc pa pričakuje, da bodo neupravičeno zaračunani denar povrnili.

 

Mesečna naročnina

Govorne naprave. 3,12 evra znaša mesečna naročnina za GSM-napravo v dvigalu oziroma največ deset centov na stanovanje. V šestih mesecih to znese 18 evrov, cena priključne takse pri Mobitelu pa znaša 11,87 evra.

Paketni nakup
Vodja poslovne enote Nepremičnine Peter Kern je spomnil, da mora Domplan dvigala v večstanovanjskih objektih opremiti v skladu s pravilnikom o varnosti. Ker je takih objektov precej, se je odločil za paketni zakup GSM-linij. Tako je, poudarja Kern, zagotovil zastonj priključnino in popust pri naročnini. Pri Domplanu so sicer pričakovali, da bodo vse govorne naprave nameščene februarja, pa se je nekoliko zataknilo pri dobavi, kar pa stroška za GSM-naročnine ne zamakne.

Kern je poudaril, da stroške GSM-linije zaračunava Mobitel in da jih Domplan zgolj prefakturira. Dopušča, da bi lahko namesto paketnega zakupa sklepal tudi posamične naročnine, vendar ne bi stanovalci, po njegovem, upoštevajoč slabše ugodnosti, ničesar privarčevali.

Sicer pa zanika, da bi za dvigala brez govornih naprav že obračunavali tudi strošek nadzorno-reševalnega centra, in pričakuje, da bodo govorne naprave v preostalih dvigalih nameščene najpozneje prvega septembra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.