Slovenija
241 ogledov

Planet TV naj bi ugasnil prizemni signal

Planet TV Anže Petkovšek
Že lani se je napovedovalo, letos pa naj bi se uresničilo, da bo tudi Planet TV po zgledu Pro Plusa ugasnil prizemni signal.

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah so se v družbi Antenna TV SL, d. o. o. odločili, da bodo prenehali oddajati svoje programe prek prizemnih DVTB oddajnikov. 

Antenna TV SL je že lani poskušala skleniti nove pogodbe za prenašanje programov, po katerih bi prejemala nadomestilo za predvajanje, po tem, ko se je za takšno potezo odločil Pro plus. Lani so od tega odstopili. Takrat so nam dejali, da nameravajo v letu 2017 znatno dvigniti nivo produkcije. "Posledično tako pričakujemo tudi nadomestilo s strani kabelskih operaterjev, ki bodo Planet TV vključili v svoje programske pakete," so nam takrat pojasnili.

Ugasnili naj bi maja

Trenutne pogodbe, ki jih imajo kabelski operaterji sklenjene z omenjeno družbo, naj bi bile v kratkem odpovedane, čemur naj bi sledila pogajanja o prihodnji ureditvi. Odpoved pogodbe bo imela tri mesečni odpovedni rok, tako da naj bi bil dejanski odklop prizemnega oddajanja sredi maja. 

Lani so ponujali štiri programe - Planet SD, Planet HD, ter Planet +1, to je enourni zamik programa SD in HD. Za to so želeli prvo leto 70 centov in nato 1,2 evra za uporabnika. Zdaj zahtevajo prvo leto 80 centov in nato 1,6 evra, obljubljajo pa še dodatna dva tematska programa. Kakšna naj bi bila, še ni jasno. 

Na te cene ne bodo pristali

Viri iz vrst kabelskih operaterjev opozarjajo, da ima Planet TV bistveno slabše pogajalsko izhodišče kot Pro plus. Planet TV je namreč menda gledan približno toliko kot Discovery Channel. 

Telekom, ki je lastnik Planet TV, bo pogodbo gotovo podpisal, Telemach bo najbrž tehtal, koliko mu prinese z novimi naročniki Total TV, drugi operaterji pa na take cene menda ne bodo pristali. 

Mnogi operaterji menijo, da bi morali obrniti logiko in televizijskim programom zaračunati, da so lahko v programski shemi. Nekateri manjši že zdaj plačujejo, da jih operaterji prenašajo v svojem omrežju. Tako nam je direktor Nove24TV že pred časom potrdil, da Telemachu plačujejo, da so uvrščeni v njihovo programsko shemo. 

Z vprašanji smo se obrnili tudi na Planet TV. Njihove odgovore čakamo in jih bomo objavili, ko jih dobimo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 16
  • dhoo 09:12 25.februar 2017.

    Jaz jih ne rabim, kar naj gredo. ( Že več kot 50 let gledam samo nacionalko, pa še to je preveč. )

  • djdj 23:23 24.februar 2017.

    Se ne sekiram. Planet je mogoče gledati preko njihove spletne strani. Obstajaja tudi brezplačna programska rešitev, za ogled Planeta in tujih postaj. Pobrskajte. Več si javno ne upam svetovati.

  • Žvižgač 21:11 24.februar 2017.

    Ni problema še en manj v moji programski shemi zrak - zemlja in ničesar ne bom pogrešal.