Slovenija
614 ogledov

Planet TV bo plačljiv

Planet TV Anže Petkovšek
Odprite denarnice. Planet TV gre po isti poti kot Pro plus, operaterjem že pošiljajo odpovedi, a ne vsem.

Planet TV je po naših neuradnih informacijah nekaterim operaterjem že poslal odpoved pogodbe, odpoved pa naj bi dobil tudi vsaj eden izmed velikih štirih operaterjev (to so Telekom Slovenije, Telemach, T-2 in A1). Odpovedni rok se izteče še pred koncem maja, neuradno že prej kot tednu dni. 

Želeli so 1,20 evra "naročnine" za vsakega uporabnika

Da tudi Planet TV tako kot Pop TV in Kanal A želi zaračunavati za svoj program, smo poročali že sredi novembra. Takrat je bil njihov predlog 1,20 evra za naročnika na mesec. Operaterji so njihov predlog zavrnili, češ da ne bodo plačevali za nekaj, kar je brezplačno na voljo v zraku, a se je od takrat veliko spremenilo. Pro plus je namreč 16. januarja izklopil prizemni signal in se z operaterji uspel dogovoriti za plačevanje svojih programov. 

Ali bodo izklopili in kdaj, nočejo povedati

Ali bodo tudi Planet TV odklopil prizemno oddajanje in kdaj, glede na to, da so odpovedali le nekaj pogodb, še ni jasno. Prav tako niso ne potrdili ne zanikali naših neuradnih informacij. "Ker so pogovori še v teku, vam podrobnejših informacij ta trenutek ne moremo dati," je vse, kar so odgovorili na naša vprašanja. 

Pro plus je imel v rokavu močnejšega asa

Ob tem velja sicer omeniti, da je imel Pro plus v rokavu najbolj gledan in četrti najbolj gledan program v Sloveniji, poleg njih pa še tri že uveljavljene programe Brio, Kino in Oto. Planet TV je gledan približno enako ali malo manj kot Kanal A, a operaterjem menda ponujajo še dva programa. Katera, še ni jasno.  

Je pa tudi cena za Planet TV precej nižja, saj je Pro plus za prihodnje leto izpogajal med tri in štiri evre na naročnika (brez DDV), medtem ko je bila izhodiščna zahteva Planet TV evro. V paket so za zdaj zapakirali "štiri" programe, Planet TV in Planet TV +1 (identična vsebina z enournim zamikom) ter oba programa v HD tehniki. Obljubljajo pa menda še dva programa, kakšna, še ni jasno. 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 44
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:54 17.maj 2017.

    Še en TV kanal ki ne preživi brez socialne pomoči. Žalostno da imamo tako obolele TV kanale.

  • PWhite 10:14 17.maj 2017.

    ubistvu je še, tko da ignore moj zgorn post :D

  • PWhite 10:13 17.maj 2017.

    Telekom ni več večinski lastnik