Slovenija
109 ogledov

Planet TV: Tudi mi pričakujemo nadomestilo

Planet TV Anže Petkovšek
Planet TV zahteva nadomestilo od kabelskih operaterjev in pušča odprta vrata za enako odločitev, kot jo je sprejel Pro plus: ukinitev prizemnega oddajanja.

Svoj lonček je po odločitvi Pro plusa pristavil še Planet TV. "V letu 2017 nameravamo znatno dvigniti nivo produkcije in izboljšati kakovost programa, zato pričakujemo tudi nadaljnjo rast gledanosti. Posledično tako pričakujemo tudi nadomestilo s strani kabelskih operaterjev, ki bodo Planet TV vključili v svoje programske pakete. Končno odločitev bomo sprejeli v kratkem in vas o njej tudi pravočasno obvestili," so o nadaljevanju oddajanja prizemnega signala zapisali v Antenna TV SL, ki oddaja Planet TV. 

Če bi se odločili za prenehanje oddajanja prizemnega signala, bi tistim, ki televizijo gledajo prek antene, ostali le še programi nacionalke. 

Planet TV si je želel en evro na naročnika

Kot smo poročali, je imel tudi Planet TV enako idejo kot Pro plus, da bi od kabelskih operaterjev pobiral naročnino za vsakega naročnika, njihova izhodiščna zahteva je bil en evro plus DDV, a so jim operaterji odgovorili enako kot Pro plusu, da ne bodo plačevali za nekaj, kar je zastonj dostopno v zraku. Pro plus se je zato odločil, da 16. januarja ugasne prizemni signal, kar pomeni, da s sobno ali strešno anteno Pop TV in Kanala A ne bo več mogoče spremljati, sledi pa zaračunavanje kabelskim in IP operaterjem za prenašanje signala naročnikom. 

Si bo isto upal tudi Planet TV? "Na našo odločitev bosta vplivali dve stvari: novi viri prihodkov, ki pomenijo tudi dodatna sredstva za vlaganje v produkcijo in razvoj ter dejstvo, da Planet TV od nedavnega pogosto zaseda drugo mesto v gledanosti predvsem v najbolj gledanem televizijskem terminu, zato ima pomembno vlogo pri programski ponudbi kabelskih operaterjev," so na vprašanje, ali bodo ravnali enako kot Pro plus, odgovorili na Planet TV. 

Planet TV: plačujete tuje kanale, gledate pa slovenske

"Povsem razumljivo je, da želijo tudi slovenske medijske hiše ustvarjati prihodek z distribucijo svojega programa prek kabelskih omrežij, konec koncev to počnejo tuji kanali, ki so v paketih kabelskih operaterjev. A raziskave kažejo, da Slovenci še vedno raje gledamo domače kanale in domačo produkcijo," so pojasnili na Planet TV. 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Tatjana Ha 12:59 09.december 2016.

    Jih sploh ne gledam nobene od teh naših tv, zakaj plačevat?????????? Plačajo in naročijo naj tisti , ki hočejote programe gledat .

  • k0libri 14:13 08.december 2016.

    Naj bodo veseli, da jih sploh kdo gleda, ne da jim še kdo plačuje za njihov šrot.

  • k0libri 14:12 08.december 2016.

    Naj bodo veseli, da jih sploh kdo gleda.